Brüsszelezéssel, dicsérendő rezsihúzással és természetesen fenyegető migránsokkal indította a napot Orbán Viktor

Brüsszelezéssel, dicsérendő rezsihúzással és természetesen fenyegető migránsokkal indította a napot Orbán Viktor

Megszokott medrében folyik a péntek reggel, így Orbán Viktor miniszterelnök ismét interjút adott a Kossuth rádióban. Az oltás fontosságát hangsúlyozta, Brüsszelezett egyet, maratoni csataként említette a migrációt, de a rezsiről is szót ejtett a kormányfő.

Orbán hangsúlyozta, hogy az oltottak nincsenek veszélyben, ugyanakkor az oltatlanok az életükkel játszanak, ezért a vakcinálás fontosságát hangsúlyozva kifejtette, hogy ennél többet a kormány nem tehet az ügyben, innentől kezdve a munkahelyeken kell eldönteni, hogy akarnak-e oltatlanokkal dolgozni.

Kiemelte, hogy a magyarok nem tolerálnák, ha általánosan kötelezővé tennék az oltást, azt azonban igen, ha a munkahelyi közösségben megkívánják, hogy az oltatlanok ne veszélyeztessék a többieket. 

A mérésekből látom, hogy az emberek ezt támogatják

- tette hozzá a miniszterelnök, majd átnyargalt az Európát sújtó rezsiválság témájára. Mint ismert az áram és a gáz ára lassan a Holdig nyújtózkodik, a magyar háztartásokban mégsem emelkedtek meg az árak. Orbán ezt annak tudja be, hogy míg a baloldal a piaci árakhoz igazítaná a rezsiköltségeket, addig a nemzeti kormány megvédi az embereket, és ezért rögzítették az árakat a háztartások számára.

Brüsszel lépését bolondnak tartja, mivel a klímavédelmi politikája tovább növeli az árakat.

Olyanokkal jönnek, hogy fogyasszanak az emberek kevesebbet, használják ritkábban az autójukat

- fejtegette Orbán, és hozzátette, hogy a bolondságnak nincsenek korlátai, amit jól mutat, hogy az EU területén lévő autókat és lakásokat is megadóztatnák.

A rezsi témáját követően maradt idő a migrációra is, ami kapcsán vészjóslóan azt nyilatkozta a miniszterelnök, hogy maratoni csatában vagyunk, ez 2015-ben kezdődött. A nosztalgiába öltött válaszában felidézte a határkerítés megépítését, amiért sokat támadták a kormányt. De több ország is azóta kerítésépítésbe vágott, vagyis a magyar kormánynak igaza volt. Pont. Elismerte, hogy a többségnek bár nem Magyarország a végcélja, de ha itt ragadnak, akkor az a mi problémánk lesz, ezt meg nem akarjuk. Orbán Viktort ezért felháborítja, hogy azok az országok, amelyek szerint a bevándorlás elfogadható, ránk akarják erőltetni az álláspontjukat.

Mi készen állunk arra, hogy nyitunk egy korridort, ahol a migránsok felmasírozhatnak olyan országokba, ahol szívesen látják őket

- ragadták el az érzelmek az államfőt, aki végül hevesen annyit reagált, hogy 

ha kell nektek, vigyétek.

Frissítés: Jakab szerint Orbán megint gyáva volt

A Jobbik elnöke reagáló közleményében azt írta követőinek, hogy "ez a gyáva Orbán, ma reggel a rádióban rátok kente, hogy miért ekkora a minimálbér Magyarországon. Azt mondta ugyanis, hogy ha a kormányon múlna, már háromszor ekkora lenne, de a munkások nettó 133 ezret akartak, a kormány ezért ezt lobbizta ki a cégvezetőknél. Ez az emelés pedig szerinte nemzetközi szinten is példátlanul magas."

Hát persze. Ugyanis példátlanul alacsony összegről, nettó 111 ezerről kell emelni 133-ra. Ami még így is olyan példátlanul alacsony, hogy továbbra is sereghajtók leszünk vele az Unióban. A szlovák (!) minimálbértől például 50 ezer forinttal fogunk elmaradni. De Orbán szerint legyetek elégedettek ennyivel. S hogy mi a helyzet a rekordokat döntő üzemanyag- és élelmiszerárakkal? Arról nem beszélt. És arról sem, meg lehet-e élni ilyen drágulás mellett havi 133 ezerből. Persze hogyan is tudhatná ezt az, akinek a családja havi 180 millióból él. Lölőt nem is számolva.

Mint írta, "Szóval miniszterelnök úr, ha van valami, ami nemzetközi szinten is példátlan a magyarok szegénysége és az ön gazdagsága mellett, az nem más, mint az ön pofátlansága."