Orbán Viktor szerint meg kell védeni az elmúlt hét év eredményeit

Kötcsén biztosak lehetünk benne, hogy mindenki részesült ezekből.

Ismertetése szerint a kormányfő az elmúlt hét év eredményeinek megvédését nevezte a következő választás tétjének; ezek között kiemelte az ország határainak megvédését a sokak által támadott határkerítéssel együtt, a családok és a munkahelyek biztonságának megőrzését és a közbiztonság fenntartását.

Akarva akaratlanul valahogy bennem a háttérben húzódó kimondatlan szavak ötlöttek fel rögtön. Megvédeni a kleptokrácia rendszerének eredményeit, a bebetonozott hatalmi rendszert, a pofátlanlanul az emberek szemébe hazudó kormánypropagandát, az uszítás, a félelem és gyűlölet rendszerét.  

De Orbán Viktor nyilvánvalóvá tette azt is, hogy Magyarország lakosainak problémája most kevésbé érdekli, mint az, hogy nemzetközi színtéren bizonyítson. Ahogy Tusványoson, most Kötcsén is beszéde nagy részét a világpolitikai eseményeknek szentelte.

Orbán Viktor előadása a nemzetközi ügyek széles körét ölelte fel, beszélt a világrend megváltozásáról, az Európa előtt álló feladatokról, és hosszan értekezett az új francia államfőnek a héten megjelent nagyinterjújáról is. Emmanuel Macronnak a Le Point-ben kifejtett gondolatai helyenként egyezést mutatnak Magyarország érdekeivel, ugyanakkor az interjú számos megállapításával vitába szállt Orbán Viktor.

A külpolitikai realizmus szükségességével, a nyugat válságjelenségeinek leírásával például teljes mértékben egyetértett a miniszterelnök, ahogy azzal a megállapítással is, hogy az európai alapelvek tiszteletben tartásával ki kell javítani azokat a hibákat, amelyek miatt ma Európa rosszul működik - mondta Havasi Bertalan.

Összeollóztunk néhány képet is, csak a hangulat kedvéért.

A miniszterelnök facebook oldalán találtunk pár fotót arról ahogy, a Dzsuzsáknak öltözött Bánki Erikkel szemlézi a kínálatot. A kötvénybizniszben nyakig merülő politikusnak mostanában érdekes ruhaválasztásai vannak, a parlamenti ülésszak utolsó hetében pélául egy Guns'n Roses pólóban ült be az Országház padsorai közé.

A disznótoros után jól esett egy pofa sör is. Orbán Viktor Tusványoshoz hasonlóan világos zöld ingben. Csak nem arculatváltást készít elő a pártelnök? Vagy csak Áder környezetvédelmi törekvéseit támogatja eképpen?

A volt köztársasági elnök, Schmitt Pál reméljük nem az arculatváltás része, ugyanis ez a kézipoggyász még Rogán louis vuitton táskáján is túltesz egy férfi kezében.

Megérkezett Kövér László is, ő még tartja a vonalat és paraszlegénykénynek öltözött.

Balog minisztériumához hűen néhány könyvet tart a kezében.