Orbán Viktor nem adja az arcát/hangját a 800 milliárdos megszorításokhoz

Orbán Viktor nem adja az arcát/hangját a 800 milliárdos megszorításokhoz

Miközben legkésőbb a tegnapi Kormányinfó óta minden magyar számára egyértelművé, óriási a baj, és a kormányunk egy 800-900 milliárd forintos különadós/jövedékiadó-emeléses megszorítási csomagban gondolkodik, Orbán Viktor miniszterelnök nem akart/mert ennek arcot és hangot adni, és nem adott úgynevezett interjút a Kossuth rádióban a szokásos péntek reggeli időpontban. 

Közlöny: a kutaknak kell kérnie a gépjármű honosságának okirattal történő "hitelt érdemlő" igazolását

Csütörtök éjfélkor megjelentek a legfrissebb Magyar Közlönyben a hatósági áras üzemanyagok új részletszabályai a Kormány 186/2022. (V. 26.) Korm. rendelete a veszélyhelyzettel összefüggő egyes szabályozási kérdésekről szóló 2021. évi CXXX. törvény eltérő alkalmazásáról szóló 94/2022. (III. 10.) Korm. rendelet módosításáról címmel.

Pedig a héten két kormányülést is tartott a kormányzat, és két pénzgyűjtőt is létrehozott, egy rezsivédelmi és egy védelmi alapot.

Ezeket szektorális külön adókkal (vö.: extra profit) és a lakosságot érintő jövedéki adó emelésekkel töltenék fel, körülbelül 900 milliárd forint értékben. 

Az is kiderült, hogy a minisztériumoknak is költségvetési csökkentésekre kell készülnie, beruházások maradnak el, de ezekről, illetve konkrét összegekről még nem tájékoztattak a kabinet részéről. 

Mindenesetre úgy néz ki, a rossz híreket Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternek kell közölnie a választópolgárokkal, hiába van háborús veszélyhelyzet,

Orbán Viktor nem mutatja magát.