Orbán elmondta, miért fogadtuk be az 1300 menekültet: "nem ránk törték az ajtót, hanem bekopogtattak"

Brüsszel nem győzött, mert ez nem az ő döntésük volt!

Végre személyesen is megszólalt Orbán Viktor a titokban befogadott menekültek ügyében. A kormányfő igyekezett menteni a menthetőt, így megvédte a több tízmilliárdba kerülő propagandát is, és büszkén jelentette be, hogy az érintettek nem az EU-s kvótaszabályok miatt érkeztek az országba, mert a magyar kormány sosem fogadta el azokat.

Elmondta viszont, hogy a magyar jogrendszer által elfogadott nemzetközi menekültügyi egyezményeknek eleget tesznek, így ha úgy látják, hogy valaki nemzetközi védelemre szorul, akkor neki átmeneti oltalmat ad Magyarország.

Orbán szerint a befogadott 1300 menekült nem törte ránk az ajtót, hanem "bekopogtatott a határátkelőn", azzal, hogy védelemre szorul. Ha valóban védelemre szorulnak, átmeneti oltalmat nyújtunk nekik, de abban a pillanatban, hogy már nem szorulnak védelemre, vissza kell menniük oda, ahonnan jöttek, sosem lesznek magyar állampolgárok - mondta Orbán Viktor

2015 óta az Orbán-kormány propagandája naponta sulykolta, hogy a migránsok betelepülését készpénzzel segítik bevándorláspárti szervezetek. Több tízmilliárdos kampányt indítottak azzal kapcsolatban, hogy a migránsok elvehetik a magyarok munkahelyét. A letelepítés és a beilleszkedés kapcsán a keresztény kultúrát féltette Orbán Viktor, aki többször is azt hangsúlyozta, a magyaroknak joguk van eldönteni, hogy kikkel akarnak együtt élni.