Örömhír: Orbán apja és veje is a 100 leggazdagabb magyar cégtulajdonos között

Örömhír: Orbán apja és veje is a 100 leggazdagabb magyar cégtulajdonos között

Nagyot ment a miniszterelnök családja az elmúlt évben. A Forbes legújabb számában közölt, 100 legértékesebb magyar céget számba vevő listára felkerült Orbán Győző és Tiborcz István vállalkozása is - adja hírül a 24.hu

Az Orbán Viktor édesapja által vezetett, Dolomit Kft. 10,5 milliárd forinttal a 88. helyen debütált.

A vállalkozás elképesztően magas, 41 százalékos, közel 2 milliárd forint értékű nyereséget könyvelhetett el tavaly. Zámolyi dolomitbányájuk a beadott engedélyek fényében a jövőben tízszeresére, 100 ezerről egymillió tonnára növelheti kitermelését.  Orbán győző egyébként a legnagyobb magyar pénzváltó hálózatot, az Ecklusive Change-t, és a Béres Gyógyszergyár Zrt-t is megelőzi a listán. 

91. helyre futott be Orbán vejének ingatlanos cége, a BDPST Zrt.

Ennél is előkelőbb rangsorolást kaphattak volna, ha figyelembe veszik, hogy a közelmúltban újabb darabot vásároltak fel Mészáros Lőrinc tőzsdei cégéből, az Appeninn Holding Nyrt-ből. Tiborcznak azonban enélkül is gigantikus ingatlanvagyona van, amelybe bele tartozik többek közt az ötcsillagos budapesti Dorottya Palace szálló, a turai kastély, vagy a Szabadság-téri Adria-palota.

A BPST után is egy erős fideszes kötődésekkel rendelkező, a Borkai-botrány kapcsán reflektorfényt kapott cég következik a listán. A Vill-Korr Hungária Kft. Gasztonyi László érdekeltsége, aki a győri polgármesterről kompromittáló felvételeket közlő "Ez az ördög ügyvédje" blog szerint a "győri polip" része, a helyi közbeszerzések egyik legnagyobb haszonélvezője, aki rendszeresen utazik Borkai Zsolttal a Maldív-szigetekre. 

A Forbes lajstromának legelső helyét a talán leginkább versenyképes hazai ágazatból, a pornóból meggazdagodott Gattyán György Docler Groupja áll 208,4 milliárd forintos vagyonnal.