"Á, azt úgysem merik megtenni" - hetven éve is tévedés is volt, ma is az

De igen. Meg merik. Ha hagyod. 

Talán akkor, amikor '45-ben az Államvédelmi Osztály vezetőjévé a kommunista Péter Gábort, a Népbíróságok élére elvtársát, Major Ákost,

legfőbb ügyésznek pedig szintén Rákosiék emberét, Domokos Józsefet nevezték ki?

Jogerős: lehet fideszesnek nevezni a Legfőbb Ügyészséget

Jogerősen is megnyerte Szigetvári Viktor azt a pert, amelyet Polt Péter indított ellene. A Kúria kimondta, Szigetvári nem gázolt a legfőbb ügyész becsületébe azzal, hogy bűnsegédnek nevezte Quaestor-ügyben, és az ügyészséget is lehet fideszesnek minősíteni - írja az index. Több mint két év után jogerősen lezárult a Kúrián az a per, amelyet Polt Péter legfőbb ügyész indított Szigetvári Viktor ellen.

De, hát, a nyilasokat és a németek kiszolgálóit el kellett takarítani a kulcspozíciókból, és a kommunisták megígérték, hogy pártfüggetlenül működnek majd az igazságszolgáltatás!

Ki gondolta volna akkor, hogy három év múlva az ő vejét is lecsukják, és kivégzik? 

Vagy akkor, amikor '47 elején "veszélyes köztársaság-ellenes összeesküvésként" leplezték le a teljesen ártalmatlan kis barát kört, a Magyar Közösséget, amelynek vezetőit hosszű börtönévekre ítélték, Donáth Györgyöt pedig felakasztották?

Tizenhárom év fegyházra ítélték Budaházy Györgyöt

Budaházy Györgyöt bűnösnek ítélték meg "társtettesként elkövetett terrorcselekmény, felbujtóként testi sértés és kényszerítés bűntettében, mindezt bűnszervezetben elkövetve". Tizenhárom év fegyházbüntetést kapott, feltételesen sem szabadulhat. A Hunnia-per minden vádlottja bűnös, közülük kettő kivételével mindenki terrorcselekmény bűntettében. A vádlottak 5-12 év közötti fegyházbüntetéseket kapnak, ami elképesztő mértékű. Külön döbbenetes, amikor kiderül, hogy a román állampolgárságú Sz.

De, hát ezek javarészt megátalkodott horthysták voltak! Jó, hát az igaz, hogy a német megszállás ellen együtt küzdöttek velük - de, hát mégis csak antiszemita, szélsőjobboldali emelek voltak! A büntetésük talán túl szigorú volt, de

az elején ki gondolta volna, hogy Kovács Béla kisgazda főtitkárt is elhurcolják az oroszok, és másfél év múlva már az ő, Tildy Zoltán se léphet ki többé az utcára?

Esetleg '47 júliusában, amikor keresztülverték a parlamenten azt a törvényt, amelyről mindenki tudta, hogy az égvilágon semmivel sem indokolható, és

kizárólag személyre szabottan Sulyok Dezsőre írták, hogy őt és pártját ellehetetlenítsék?

Elfogadták a plakáttörvényt

Az MSZP józan ésszel alig követhető tojástáncának záróakkordjaként nem szavazta meg saját - vélhetően korábban a Fidesszel is leegyeztetett - javaslatát, így a politikai plakátok kampányidőszakon kívüli betiltása végülnem kapta meg a szükséges kétharmados többséget, és így nem is lesz belőle jogszabály. A Fidesz azonban tegnap már kitalálta, hogyan hallgattathatná el a Jobbikot.

De, hát a francnak kellett Sulyoknak a háború előtti kormánypárttal haverkodnia? Nem volt szép Rákosiéktól a "Lex Sulyok",de, hát akkor kellett volna gondolkozni, amikor elfogadta Gömbös támogatását a választásokon!

Ki gondolta volna akkor, hogy eljön az idő, amikor a kommunistán kívül az összes párttagkönyv terhelő bizonyíték lehet bárkire?

De legkésőbb talán akkor kellett volna ébredni, amikor a '47-es választásokon az elvileg független Nemzeti Választási Bizottság - élén a kommunista Major Ákossal - "választási csalás" miatt megsemmisítette Pfeiffer Zoltán Magyar Függetlenségi Pártjának összes parlamenti mandátumát.

Felpörög a diktatúra: A Jobbiknak 15 napon belül ki kell fizetnie az ÁSZ-bírságot

Az ÁSZ azzal indokolta az intézkedést, hogy"tiltott vagyoni hozzájárulásnak minősül, ha egy párt a mindenki számára elérhető árnál lényegesen olcsóbban vesz igénybe vagy rendel meg szolgáltatásokat".A számvevőszék szerint a Jobbik nem tett eleget a "számvevőszéki ellenőrzés lefolytatásához szükséges törvény szerinti adatszolgáltatási kötelezettségének".

No, de ki tudhatta, hogy a vádakból mennyi igaz? Elvégre olyan mocskos dolog a politika, az a ravasz ügyvéd Pfeiffer meg ki tudja, mit ügyeskedett?

Mondjuk, amikor a valódi csalások tízezreit elkövető kommunisták ellen benyújtott panaszokat lesöpörték az asztalról,

akkor már tényleg világos lehetett volna minden. 

Brutális Fidesz-bukta: sokkal olcsóbban plakátoltak a Jobbiknál, volt, amit nem is számláztak

A 24.hu birtokába került dokumentumokból kiderül: a Fidesz ugyanannál a cégnél, a Mahir Cityposternél hirdetett, ahol most a Jobbik - sokkal olcsóbban. A kormánypárt hetek óta azzal támadja a Jobbikot, hogy az ellenzéki párt Simicska Lajos zsebében van, mivel áron alul hirdet a vállalkozó felületein.

De, hát mégis csak voltak még ellenzéki lapok és úgy-ahogy szólásszabadság is. Ki gondolta volna, hogy pár év múlva egy Rákosi-viccért is évekre rács mögé lehetett kerülni?

Ki gondolta volna, hogy meg lehet tenni? Hogy meg merik tenni?

Hogy tényleg mindenkit eltaposnak, még a szövetségeseiket is? Hogy eljön az idő, amikor az egyetlen párt nevét nagy P-vel írják majd, és mindenkinek kötelező lesz hinnie benne? 

Meg lehetett tenni. Meg merték tenni. Mindig meg lehet tenni. Mindig meg merik tenni.

Csak az kell, hogy elhidd: a következő lépést úgysem teszik meg. Hogy a legutóbbi áldozat talán meg is érdemelte. Hogy több már úgysem lesz. Hogy te biztosan nem kerülsz sorra.

És akkor egy nap ott állsz majd az ablak előtt egy országnyi börtönbe zárva, és kérdezgeted magad: hogy történhetett ez meg veled? És akkor már késő lesz ráébredned a válaszra: úgy, hogy engedted megtörténni velem.