Orgován látott fantáziát a Quaestorban - helyesírását a rendőrség ellenőrizte

Orgovánt állítólag kétszer is, hosszú órákon keresztül hallgatták ki.

A Blikk szerint Orgován Béla a rendőrségnek azt mondta, „fantáziát látott” a Quaestorban. Igaz állítólag a könyvelési anyagot ő sem látta, de ennek ellenére is. A tápiósági, büntetett előéletű férfi tagadta, hogy egyszerű stróman lett volna. Mi több azt állította, hogy nem kapott pénzt Tarsoly Csabától azért, hogy elvállalja a cégvezetést. Orgovánnak kétszer is le kellett írnia a „Quaestor” szót, de a vélhetően napocska rajzoláson edzett volt közmunkásnak ez nem okozott különösebb nehézséget. Ismerte a cég székhelyét is, ahova bejárt dolgozni. 

Mint ismeretes:

“Aki potenciális gyanúsított, az nem hallgatható ki előzőleg tanúként, ez minden emberi jognak ellent mond”

- többek között ezzel magyarázta meg Polt Péter, legfőbb ügyész korábban, hogy a Quaestor megdőlésétől, március 9-től miért telt el több mint két hét addig, hogy elővették Tarsoly Csabát, a cég főnökét.

Április elsején végül is kihallgatták Tarsoly Csabát a Quaestor-ügyben - közölte a cégcsoport tulajdonosának és vezetőjének jogi képviselője. Papp Gábor annyit mondott, hogy ügyfele aznap "részletes, hosszú vallomást tett", többet azonban nem tett hozzá.