Óriáskivetítőn vetítette le az Iszlám Állam az égetést

A pilótát, aki az Egyesült Államok vezette „terrorellenes” koalíció kötelékében hajtott végre légicsapásokat az Iszlám Állam hadállásai ellen Szíriában, a hét elején elevenen elégették a szervezet fegyveresei, és erről az interneten közzétettek egy felvételt.
 
Egy újabb felvételen az látható, amint két férfi a vetítésen felkiáltásban tör ki. „Ez a sorsa mindenkinek, aki muszlimokra támad” – mondja egyikük. Egy másik férfi azt mondja, hogy a pilóta muszlimok gyermekeit bombázta, és ezért megérdemli a halált. Egy tízéves fiú „boldognak” mondja magát a fogoly halála miatt, és hozzáteszi, hogy „maga is szívesen megégette volna”.
 
A 26 éves Maáz al-Kasszaszbe pilótát tavaly december 24-én fogták el a szélsőségesek Szíriában, miután F-16-os vadászgépe lezuhant. Megölésével feltehetőleg azt akarták elérni, hogy az Egyesült Államok szoros szövetségesének számító ammáni kormány lépjen ki a nemzetközi koalícióból.
 
Jordánia néhány órával az első videófelvétel megjelenése után kivégezte az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat két bebörtönzött tagját, és közölte, hogy növelni fogja erőfeszítéseit az IÁ elleni harcban.