ÖRO-közgyűlés: megtisztulás vagy újabb balhé várható?

A portál úgy értesült, hogy a 47 fős közgyűlésből az ORÖ elnöke összesen nyolc képviselővel szemben kezdeményezi a mandátumától való megfosztást, mert az adatok szerint nem szerepelnek a köztartozásmentes adózók listájában, de a RomNet által ellenőrzött adatok szerint kilenc képviselővel szemben állhat fent a méltatlanság, mert ennyi képviselőnek lehet köztartozása az állammal szemben.

Az ORÖ elnöke már október elején is elő akarta terjeszteni erre vonatkozó határozati javaslatát, de a budapesti Dohány utcai székházba összehívott közgyűlést határozatképtelenség miatt be kellett rekeszteni.

Lapunk az Országos Roma Önkormányzatban kialakult helyzettel több alkalommal is foglalkozott, ugyanis mindenkinek látnia kell, ez az ügy nem cigánybűnözés, ez a Fidesz sara, amibe maga csúszott bele, és amiben a mai napig tapicskol.

S ami mind a többségi, mind pedig a kisebbségi társadalom számára káros, hiszen gátolja az integrációt.

Ezzel tisztában van egyébként Lázár János is:

„Óriási felelőtlenség, amit akár képviselőtársaink, akár önkormányzati vezető társaink ezen a területen kisebbségi vezetőként művelnek, például a roma közösségben. Óriási felelőtlenség, mert a rendelkezésre álló források hiteles elköltését bombázzák szét.”

A kérdés azonban a levegőben marad: ki fog itt rendet tenni?!