Csak azon az ülésen jelent meg a tv, amelyiken disznófejet dobtak a képviselő asztalára

Véletlen lenne?

Hétfőn egy provokátor disznófejjel rontott be az orosházi testületi-ülésre, amit a jobbikos önkormányzati képviselő, dr. Szabó Ervin asztalára helyezett. Ezt rögzítette a Médiacentrum Kft., ami a békéscsabai önkormányzat tulajdona, vezetője a helyi Fidesz alapszervezet elnökségi tagja, Hanó Miklós alpolgármester személyes tanácsadója.

A Jobbik képviselőjelöltje Kocziha Tünde arról számolt be, hogy a köztudottan Simonka György által uralt orosházi testületi ülésen a békéscsabai média nem szokott jelen lenni. Éppen ezért tartja furcsának azt, hogy most mégis megjelentek, ráadásul az operatőr nyilvánvalóan ismerhette az elvileg” spontán” akció forgatókönyvét, mivel tudta, hogy mikor, hová kell állnia, hogy a legjobb pozícióból rögzíthesse az eseményeket.

Kocziha úgy véli, egyértelmű bizonyíték a Simonka-tervre az, hogy Simonka György rendelkezik a békéscsabai médiacég irányítása felett, és azt a saját politikai érdekeire használja fel.

(Fotó: BEOL/Csete Ilona)

Békéscsaba nem kér a Simonka-tervből

A helyi Fideszben nagyon komoly ellenállást váltott ki Herczeg Tamás indítása a jelenlegi országgyűlési képviselő, Vantara Gyula helyett. Hiába voltak megelégedve Vantara munkájával a környező települések polgármesterei, központilag verték keresztül az egyébként nem is békéscsabai Herczeget a városi Fideszben. Már hosszú évek óta húzódik egy komoly törésvonal a Békés megyei és a békéscsabai Fidesz között.