Orosz rakéták pusztítottak a dél-ukrajnai Mikolajivban

Orosz rakéták pusztítottak a dél-ukrajnai Mikolajivban

Zelenszkij azt írta: a nagy pontosságú fegyverek magánházakat, egy történelmi épületet és egy magasházat vettek célba.

Egy ember meghalt és 23-an megsebesültek a dél-ukrajnai Mikolajivban egy csütörtök hajnali orosz rakétacsapásban.

Volodimir Zelenszkij elnök az MTI beszámolója szerint azt írta a Telegramon, hogy Oroszország a Fekete-tengerről indított négy - Kalibr típusú - rakétával támadta éjszaka a várost.

"A nagy pontosságú fegyverek magánházakat, egy történelmi épületet és egy magasházat vettek célba. Egyelőre egy halottról és 23 sebesültről, köztük egy gyermekről tudunk"

- tette hozzá az ukrán elnök.

Az államfő által közzétett videón súlyosan megrongálódott épületek láthatóak, betört ablakokkal és a tetők fölött szálló füsttel.

Vitalij Kim, Mikolajiv megye kormányzója elmondta, hogy a katasztrófavédelem a rakéta darabjai által okozott több tüzet is eloltott, és dolgozik a romok eltakarításán.

Oroszország tagadja, hogy szándékosan civileket venne célba ukrajnai háborúja során.

Ismert, Zelenszkij épp tegnap, a csernobili atomerőmű-baleset évfordulója alkalmából azt hangoztatta, hogy mindent meg kell tenni annak megakadályozására, hogy Oroszország nukleáris létesítményekkel zsarolja a világot.

(Címlapkép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (k) ukrán katonák társaságában az északnyugat-ukrajnai Volhíniai területen 2023. április 19-én. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat)