Elnapolták Orosz Bernadett rágalmazási ügyének tárgyalását

Elnapolták Orosz Bernadett rágalmazási ügyének tárgyalását

A felperes kérésére halasztották el a tavaly novemberben brutálisan megvert Orosz Bernadett ellen indult rágalmazási ügy tárgyalását, melyre szerdán került volna sor.

Az új időpont szeptember 28-a.

A Bíróság úgy fogalmaz:

A szóban forgó ügyben a 2020. augusztus 26. napjára tűzött tárgyalás – a felperes keresetváltoztatása okán – elhalasztásra kerül. Az ügyben az új tárgyalási határnap 2020. szeptember 28. napja, 10 óra.

A Nőkért Egyesület az augusztus 26-ai tárgyalás időpontjára egyébként tüntetést szervezett a Miskolci Törvényszék elé szolidaritásuk kifejezésének jeléül, hiszen Orosz Bernadettnek hamarabb kell bíróság elé állnia a jó hírnév megsértése miatt, mint az őt bántalmazó férfinak.

"A tettes jó hírneve előbbre való, mint egy hat gyermekes édesanya élete?" - kérdezi Orosz Bernadett Varga Judittól

Ahogy arról az Alfahír elsőként beszámolt, előállt az a meglehetősen visszás helyzet, hogy előbb áll bíróság elé Orosz Bernadett, mint az őt 8 hónappal ezelőtt brutálisan összeverő volt barátja. A hatgyermekes anyukának bíróság előtt kell felelnie azért, mert a támadás utáni posztjában megnevezte az elkövetőt, így sérülhetett annak jó hírneve.

Orosz Bernadett elmondta, ő úgy véli, a férfi a tüntetéstől ijedt meg, az Egyesület osztja ezt a véleményt. Ők továbbá a tárgyalás eredeti időpontjában online tüntetést tartanak, szeptember 28-án pedig a Miskolci Törvényszék előtt élőben is tüntetni fognak.