Az oroszok megerősítik a Dnyeper folyó feletti átkelőket, megépült az uszályhíd

Az oroszok megerősítik a Dnyeper folyó feletti átkelőket, megépült az uszályhíd

Az orosz hadsereg Herszonnál megerősíti a Dnyeper (Dnyipro) folyó feletti átkelőhelyeket, befejezték az uszályhíd építését a megsérült Antonovszkij-híd mellett – olvasható a brit védelmi minisztérium friss hírszerzési jelentésében.

Az összefoglaló szerint bár a nehéz uszályhidak használata szinte biztosan szerepelt a szovjet korszak európai hadműveleti tervezésében, valószínűleg ez az első alkalom, hogy az orosz hadseregnek évtizedek óta szüksége van ilyen típusú hidak használatára - ismertette a Guardian cikke nyomán a Telex.

A minisztérium szerint

a civil hajók és bárkák használata valószínűleg „további anyagi és logisztikai előnyökkel járt” Oroszország számára, miután a hadsereg az Ukrajnával vívott háborúban jelentős mennyiségű katonai műszaki-logisztikai felszerelést és mérnöki személyzetet veszített.

Ha az uszályhíd megsérül, akkor szinte biztos, hogy Oroszország igyekszik gyorsan megjavítani vagy kicserélni a sérült szakaszokat, mivel erőire és a folyó feletti átkelőhelyekre egyre nagyobb nyomás nehezedik Herszonban.