Orosz-indiai flottagyakorlat zajlik a Bengáli-öbölben

Orosz-indiai flottagyakorlat zajlik a Bengáli-öbölben

A kétnapos gyakorlat célja Oroszország és India haditengerészeti együttműködésének átfogó fejlesztése és erősítése.

Közös hadgyakorlatot tart a Bengáli-öbölben az orosz Csendes-óceáni Flotta és az indiai haditengerészet - közölte kedden az orosz védelmi minisztérium.

A gyakorlaton orosz részről az Admiral Tribuc nagy tengeralattjáró-elhárító hajó és a Pecsenga közepes tengeri tanker vesz részt, amely hétfőn futott be Visákhapatnam kikötőjébe. Indiai részről a manőverekbe a Ranvidzsaj rombolót és a Kiltan korvettet, valamint repülőgépeket és helikoptereket vontak be.

Az MTI szemlézett tájékoztatás szerint a kétnapos gyakorlat célja Oroszország és India haditengerészeti együttműködésének átfogó fejlesztése és erősítése, a globális fenyegetések közös elhárítása és a polgári hajózás biztonságának biztosítása az ázsiai-csendes-óceáni térségben.

A két ország tengerészei közös manőverezést hajtanak végre különböző alakzatokban, légvédelmi és kommunikációs gyakorlatot tartanak. A tervek szerint gyakorolják a készletek menet közben történő feltöltését és a fedélzeti helikopterek együttes használatát.

(Címlapkép: Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott képen indiai katonák vonulnak a Nyugat-2021 (Zapad-2021) orosz-fehérorosz hadgyakorlat nyitóünnepségén a Nyizsnyij Novgorod térségben fekvő Mulino katonai kiképzési helyszínen 2021. szeptember 9-én. MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata)