Hatalmas lángokkal égett Brjanszkban két olajraktár

Hatalmas lángokkal égett Brjanszkban két olajraktár

Hétfő hajnalban robbanások történtek a Moszkvától 380 kilométerre délnyugatra fekvő nyugat-oroszországi Brjanszk városában. A 400 ezer fős városban a hírek szerint két olajtároló kapott lángra. A 444 azt írja különböző meg nem erősített információkra hivatkozva, hogy 7 és 25 közé teszik a halottak számát.

Az orosz Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma elismerte, hogy a városban kigyulladt egy óriás olajtároló. Sőt rövid időre egy lángoló katonai létesítményről is kiposztoltak egy videót, amit aztán perceken belül leszedtek - írja a lap.

Az első jelentések hajnalban egy ilyen létesítmény kigyulladásáról számoltak be, a rendkívüli helyzetek minisztériuma regionális kirendeltségének közleményét idézve. Az Interfax később két tároló, a RIA Novosztyi pedig egy tároló égéséről számolt be.

Brjanszk olajipari központ, ahol a világ leghosszabb olajvezetékén keresztül érkezik Európa felé az orosz olaj. Az itteni raktárak sajtóhírek szerint fontos üzemanyagellátói az észak- és kelet-Ukrajnát lerohanó orosz csapatoknak. A spekulációkban szereplő laktanyában pedig állítólag rakétákat és tüzérségi lövedékeket is tárolnak.