Moszkva külföldi erőket emleget és a Google-t is célba vette a nem engedélyezett kormányellenes tüntetések miatt

Felszólította a Google-t az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság, hogy állítsa le a tulajdonában lévő YouTube-on az Oroszországban törvényellenesnek minősített tömegmegmozdulások hirdetését. A szervezet azt kifogásolta, hogy többen úgy kaptak informatív értesítéseket a nem engedélyezett gyűlésekről, hogy fel sem iratkoztak az úgynevezett push üzeneteket küldő csatornákra.

A hatóság figyelmeztette a Google-t, hogy az orosz belügyekbe való beavatkozásnak, valamint a demokratikus választások akadályozásának fogja tekinteni, ha az amerikai informatikai óriásvállalat nem hozza meg az orosz hatóság által elvárt intézkedéseket a videomegosztójával kapcsolatban. 

Andrej Klimov, az orosz parlamenti felsőház állami szuverenitás védelméért felelős ideiglenes bizottságának elnök az RBK című lap online kiadásának vasárnap kijelentette, hogy "külföldi erők" a YouTube segítségével törvénysértésre provokálták a szombaton Moszkvában hatósági engedéllyel megtartott, több tízezres tüntetés részvevőit. A szenátor szerint sokan kaptak kéretlen értesítéseket olyan forrásokból, amelyekre nem iratkoztak fel, ezek az üzenetek "uszító természetűek" voltak és az állami intézmények felé "irányították" az embereket és "törvényellenes cselekvésre szólítottak fel".

(MTI)