Több mint egy tucatnyian meghaltak egy orosz éjszakai bárban kiütött tűzben

Több mint egy tucatnyian meghaltak egy orosz éjszakai bárban kiütött tűzben

Legkevesebb tizenhárom ember vesztette életét az oroszországi Kosztroma város egyik szórakozóhelyén szombatra virradóra keletkezett súlyos tűzben.

Legkevesebb tizenhárom ember meghalt az oroszországi Kosztroma város egyik szórakozóhelyén szombatra virradóra keletkezett súlyos tűzben - közölte az MTI az illetékes hatóságok nyomán.

A Moszkvától több mint 300 kilométerre északkeletre, a Volga partján fekvő 270 ezer lakosú városban népszerű kávéházként és éjszakai bárként szolgáló Poligon szórakoztatóközpont mintegy 3500 négyzetméteres területén kitört tűz a jelentések szerint nagyon gyorsan elharapózott. A tűzben a halálos áldozatok mellett többen megsérültek, az épület tetőszerkezete pedig beomlott.

Helyi médiajelentések szerint a helyiségben rendezett tűzijáték okozhatta a tüzet. Erről hivatalos megerősítés még nem érkezett. A TASZSZ hírügynökség által idézett nyomozó szerint viszont a helyiségben elsütött rakétapisztoly miatt tört ki a tűz. A belügyminisztérium közlése szerint egy gyanúsítottat is letartóztattak.

Az orosz állami televízió a baleset helyszínéről jelentkezve 250 ember biztonságba helyezéséről számolt be. A halálos áldozatok pontos száma viszont egyelőre nem ismert. 

"A tűz következtében 13 ember meghalt; a halottak és a sérültek száma még nem tisztázott" 

- áll az igazságügyi vizsgálóbizottság közleményében.

A tüzet helyi idő szerint reggelre eloltották a polgármester tájékoztatása szerint.