Márki-Zay Péter felszólította Orbán Viktort, hogy határolódjon el az orosz agressziótól

Márki-Zay Péter felszólította Orbán Viktort, hogy határolódjon el az orosz agressziótól

Márki-Zay Péter Facebook-oldalán videóban szólította fel Orbán Viktort, hogy „határolódjon el az orosz agressziótól, álljon ki Ukrajna területi épsége, a NATO és a nyugati szövetségeseink mellett”.

„Ne bújjon az Európai Unió nyilatkozata mögé, az önmagában nem elegendő”

– üzente Márki-Zay Orbánnak és azt kérte, hogy akár a Parlament, akár a Nemzetbiztonsági Bizottság rendkívüli ülésén fogadjanak el egy olyan határozatot, amely elítéli Putyin agresszióját az ukrán nép és a kárpátaljai magyarok védelmében.

„Nagyon fontos, hogy az agressziót nevezzük agressziónak”

– tette hozzá a miniszterelnök-jelölt és azt kéri, hogy Orbán is nevezze annak az orosz akciót.

„Amitől tartottam, az bekövetkezett: Putyin orosz elnök Orbán Viktor „békemisszióját” egy vállrándításra sem méltatva zöld utat adott a nyílt agressziónak”

– írta az eseményekről egy korábbi posztjában és hozzátette, hogy egyeztet az Egységben Magyarország vezetőivel arról, hogy miként tudják a magyar kormány helyett valóban képviselni a magyar érdekeket.

Orbán Viktor saját közösségi oldalán elmondta, hogy az este egyeztetett az Európai Tanács elnökével a kelet-ukrajnai helyzetről.

„Világossá tettem, hogy Magyarország részese a közös uniós álláspontnak” – tette hozzá és összehívta a Nemzetbiztonsági kabinetet.