Demeter Márta szerint Putyin a bevonulással megalázta utolsó európai szövetségesét, az Orbán-kormányt

Demeter Márta szerint Putyin a bevonulással megalázta utolsó európai szövetségesét, az Orbán-kormányt

Demeter Márta szerint Orbán Viktornak és Szijjártó Péternek le kellett nyelnie a keserű pirulát, mert Vlagyimir Putyin elnök elindította a "békefenntartóit", és bevonult egy másik szuverén európai ország, Ukrajna területére. A parlamenti képviselő szánalmasnak és elszomorítónak tartja, hogy még kedd reggel is kiállt Szijjártó Péter Putyin mellett: "igaz, akkor már ő sem hivatkozott Orbán Viktor úgynevezett moszkvai "békemissziójára". Putyin egy laza mozdulattal lesöpörte gyalogját, Orbán Viktort a sakktábláról".

Jellemző a zavarra, hogy Kovács Zoltán most már arról ír, hogy Magyarország támogatja az oroszokkal szembeni európai fellépést

 - tette hozzá Facebook-bejegyzésében, majd emlékeztett arra, hogy több mint egy hete már figyelmeztette Kovács Zoltán, ebben a helyzetben egy felelős kormány számára az alapvető feladat a maga eszközeivel hozzájárulni azokhoz a közös lépésekhez, amik Magyarország közvetlen szomszédságában kirobbant feszültségnek a megszüntetéséhez elvezethetnek. "Ezt követeli meg Magyarország érdeke, ezt követeli meg a magyar emberek, és nem utolsó sorban a Kárpátalján élő magyarok érdeke".

Az EU tagországai megállapodtak az Oroszország elleni új szankciókról

Az Európai Unió tagországai megállapodtak az Oroszország elleni új szankciókról, az Európai Bizottság a partnereivel egyeztetve mihamarabb véglegesíti a megszorító intézkedések csomagját - közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kedden. Ursula von der Leyen a kora esti sajtótájékoztatóján kijelentette: Oroszország idézte elő a válságot, egyedül Moszkva felelős a helyzet jelenlegi elmérgesedéséért.

Demeter csak remélni tudja, hogy Orbánék nem okoztak visszafordíthatatlan károkat Magyarország nemzetközi megítélésén, és nem kockáztatják a kárpátaljai magyar közösség biztonságát. Jó hírként értékelte azonban, hogy az őrületnek 40 nap múlva vége szakad, és a kormányváltás után az ország határain innen és túl normalizálódik a magyarok helyzete.