Nemcsak Macron, hanem Scholz is elutazik Kijevbe és Moszkvába is az ukrán helyzet miatt

Nemcsak Macron, hanem Scholz is elutazik Kijevbe és Moszkvába is az ukrán helyzet miatt

Olaf Scholz német kancellár február közepén Ukrajnába és Oroszországba látogat – közölte Wolfgang Büchner, a német kormányszóvivő helyettese pénteken.

Büchner elmondta: Scholz február 14-én Kijevbe, 15-én pedig Moszkvába utazik. A kancellár célja, hogy csökkentse az ukrajnai válság miatt kialakult feszültséget.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Scholz szerdán jelentette be, hogy hamarosan felkeresi Moszkvát. Hétfőn Joe Biden amerikai elnökkel találkozik Washingtonban. Emellett tervben van, hogy a kancellár a jövő héten Emmanuel Macron francia elnökkel, illetve Andrzej Duda lengyel államfővel is tárgyal Berlinben. Rajtuk kívül a három balti állam, Litvánia, Lettország és Észtország vezetőit is fogadja majd.

Az összes megbeszélés központi témája az ukrajnai válság lesz.

(MTI)

Ukrán helyzet: Macron Moszkvába és Kijevbe is ellátogat

Emmanuel Macron francia államfő hétfőn Moszkvában találkozik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, majd kedden Kijevben Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel - jelentette be a párizsi elnöki hivatal pénteken. A találkozók célja, hogy sikerüljön elkerülni az ukrajnai válság további súlyosbodását. Az orosz katonák ukrán határ menti összevonására válaszul az Egyesült Államok a héten úgy döntött, hogy további katonákat küld Európába szövetségesei védelmének megerősítése érdekében.