Orrba vágták a magyar szimbólumokat üldöző román fogyasztóvédelmist

A Kovászna megyei fogyasztóvédelmi főfelügyelő helyettes közleményt adott ki az esetről. Mircea Diacon arról számol be, hogy péntek reggel a sepsiszentgyörgyi Lukoil benzinkút bárjában tartózkodott kollégáival, amikor két férfi hirtelen rátámadt, ütlegelni kezdték, majd elszaladtak.
 
A rendőrök ezúttal persze példás gyorsasággal göngyölítették fel az ügyet, az egyik elkövetőt „egy magyar nemzetiségű román állampolgárt" már azonosítottak is. Mircea Diacon úgy nyilatkozott, nem zárja ki annak lehetőségét, hogy az incidensnek köze van az általa vezetett fogyasztóvédelmi hivatal által az elmúlt időszakban végzett ellenőrző akciókhoz. A hivatalnok azzal vált Erdély-szerte hírhedté, hogy kifejezetten üldözte a magyar szimbólumokat és elnevezéseket. Egy élelmiszergyártó ellen például az egyik termékük csomagolásán olvasható 
"székely ízek" felirat miatt indult eljárás.
Mircea Diacon a döntést akkor azzal indokolta, hogy: „manapság egyre képtelenebb helyeken használják a székely megnevezést, lehet, hogy majd megjelenik a székely WC, vagy székely temető is”.
 
Később háromszéki taxisofőröket vágtak meg komoly összegű bírságokra, 
 mert autóikra a székelyföldi "országjelzést" a SIC-e ragasztották.  
A hivatal ámokfutása a nyáron érte el tetőpontját, amikor
 magyar gyerek-, néptánc és egyházi táborokat bírságoltak meg, mert kizárólag magyarul hirdették magukat.
 Diacon szerint büntetései mind megalapozottak voltak, és "a fogyasztók védelmét tartották szem előtt".
 
Nos, a fogyasztók ezúttal nem az ügyfélkapun keresztül nyújtották be panaszukat.
 
Diaconunak az orra törött be, a törvényszéki orvosi bizonyítvány szerint sérülése 16 napon túl gyógyul. A Kovászna megyei rendőrség közleménye szerint a nyomozás során megállapították, hogy a konfliktusra az elfogyasztott alkohol hatása alatt került sor, és a vita során L.L. sepsiszentgyörgyi lakos arcon ütötte áldozatát.