Országos szintű informatikai hiba miatt megnövekedett a várakozási idő a határátkelőhelyeken

Országos szintű informatikai hiba miatt megnövekedett a várakozási idő a határátkelőhelyeken

Szerda reggel 8 órakor informatikai rendszerprobléma merült fel több közúti határátkelőhelyen és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A határátkelés hosszabb ideig fog tartana, amíg a szakemberek nem hárítják el a hibát.

Informatikai rendszerprobléma merült fel 2024. március 06-án 07 óra 55 perctől több közúti határátkelőhelyen és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – közölte a Police.hu. A szakemberek folyamatosan dolgoznak a hiba elhárításán.

Az informatikai hiba továbbra is fennáll, a problémára reagálva könnyített határellenőrzést vezettek be a várakozási idő csökkentése érdekében.

A rendőrség a külföldre utazóknak ajánlja, hogy elindulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitvatartási idejéről és az aktuális várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével.

(Címlapkép: Illusztráció. Várakozó autósok az M7-es autópályán a magyar-horvát határátkelő előtt, Letenyénél. MTI/Varga György)