Megvan a kirúgott OMSZ-vezetés ideiglenes utóda

Megvan a kirúgott OMSZ-vezetés ideiglenes utóda

Az Országos Meteorológiai Szolgálat gazdasági elnökhelyettesét, Hanyecz Lászlót bízta meg az elnöki jogkör gyakorlásával a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) – tudta meg az atv.hu.

Mint arról hétfőn beszámoltunk, Palkovics László technológiai és ipari miniszter augusztus 22-ével felmentette Radics Kornéliát és Horváth Gyulát, az OMSZ elnökét, illetve szakmai elnökhelyettesét.

Ezért volt nagy csend az OMSZ-nél: Palkovics kirúgta az Országos Meteorológiai Szolgálat két vezetőjét

Azonnali hatállyal távozik a posztjáról az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnöke és a szervezet szakmai elnökhelyettese - közölte hétfőn este a Technológiai és Ipari Minisztérium Kommunikációs Főosztálya. A tárca közleményében azt írta, a szervezet irányítási jogát gyakorló Palkovics László technológiai és ipari miniszter augusztus 22-ével felmentette Radics Kornéliát és Horváth Gyulát.

A portál arról is ír, hogy a megbízásról hivatalos levélben értesítették az OMSZ-t a minisztérium Hivatali Kapuján keresztül, ez amúgy a közigazgatásban egy bevett elektronikus ügyintézési protokoll. Egyelőre azonban az OMSZ munkatársait nem hívták össze, és e-mailben sem tájékoztatták őket a változásról.

Hozzáteszik: Hanyecz László az elnöki pozíció betöltéséig látja majd el a feladatát.

Az atv.hu azt is megemlíti, hogy Hanyecz László idén április 1-től dolgozik az OMSZ-nál gazdasági vezetőként.