Őrtüzek gyújtására szólították fel Székelyföld lakosait

 
 
Izsák Balázs SZNT-elnök közleményében azt kéri a székelyföldi önkormányzatoktól, egyházaktól, civil szervezetektől, közbirtokosságoktól, vállalkozásoktól, hogy október 30-án, helyi idő szerinti 17.30 órakor az általuk meghatározott helyen és módon "lármafák, fáklyák, gyertyák ezreinek fellobbantásával tegyék közösségi élménnyé Székelyföld Autonómiájának Napját".
 
Izsák Balázs emlékeztetett: szeptember végén az SZNT felhívásban kezdeményezte, hogy ezentúl minden év októberének utolsó vasárnapja legyen Székelyföld Autonómiájának Napja. Akkor azzal a felhívással fordultak a nagyvilág keresztény, magyar gyülekezeteihez, hogy az idei autonómianapon, október 30-án templomaikban imádkozzanak a székely szabadságért, Székelyföld autonómiájáért. Úgy vélte: a közös imában kialakuló lelki egység az autonómiaküzdelem folytatásának tartós alapja lehet. 
 
A felhívás szerint az őrtüzek gyújtása a világméretű imavasárnap folytatása lehet, amely azt jelzi, hogy a székely közösségek kiállnak az autonómia ügye mellett.