Orvoshiány miatt július közepéig szünetel az ellátás az ózdi kórház gyermekosztálya

Orvoshiány miatt július közepéig szünetel az ellátás az ózdi kórház gyermekosztálya

A kórház minden nap délután fél 4-ig tud csak gyermekgyógyász szakorvosi tevékenységet biztosítani, utána átszállítják a beteg gyerekeket a kocsival egy órányi útra lévő Miskolcra...

"A személyi feltételek átmeneti hiánya miatt" június 17-től egészen július 15-ig az ózdi kórház Gyermekgyógyászati Osztálya megváltozott munkarendben kénytelen működni - számolt be az RTL Híradó.

Mindez azt jelenti, hogy a kórház- ahogyan a a honlapján is írja - csak 7:30 és 15:30 között tud gyermekgyógyász szakorvosi tevékenységet biztosítani, szakrendelés, gyermekambulancia, neonatológiai vizit, illetve napközbeni gyermekgyógyászati akkut orvosi ellátás formájában.

15:30 és 7:30 között minden szakorvosi tevékenységet, mely a szülészettől független a BAZ vármegyei kórház Gyermekegészségügyi Központja lát el.

A csatornával az intézmény azt közölte, hogy

az egyik szakorvosuk, egy gyermekgyógyász balesetet szenvedett, emiatt napközben a járóbetegeket még ellátják a szakrendelésen, délutántól azonban másnap reggelig az Ózdtól hatvan kilométerre, kocsival nagyjából egy órányira lévő Miskolcra kell a beteg gyerekeket szállítani...

Az RTL riportjából kiderült,

sok szülőnek anyagi gondot jelent az utazás, egyikük szomorúnak nevezte, hogy egyetlen orvos kiesése miatt borulhat az ellátás.

Egy kismama pedig arról beszélt, hogy a kialakult helyzet miatt többet kell várni egy-egy vizsgálatra.

A kórház jelezte, az újszülötteket továbbra is ellátják, illetve az átmeneti időszakban is minden gyermek megkapja az állapotának megfelelő ellátást. Betegcserére is készül a kórház, hogy mentesítsék a megyei intézményt. Onnan visznek át Ózdra olyan kisbabákat, akiket szüleik a kórházban hagytak. A 14 csecsemő egészséges, gondozásuk szakorvosi ellátást nem igényel.

(Címlapkép: Kórterem a gyermekgyógyászati osztályon a Hódmezővásárhelyi-Makói Egészségügyi Ellátó Központban a hódmezővásárhelyi kórház uniós és hazai támogatással kialakított új gyermek- és belgyógyászati osztályának átadása napján, 2023. április 20-án. MTI/Rosta Tibor)