Összeférhetetlenséggel bukott le a közbeszerzési miniszteri biztos?

 A Miniszterelnökség egyik magas beosztású vezetőjével szemben összeférhetetlenséget állapított meg a az uniós csalás elleni hivatal - írja a Nol.

A portál úgy tudja, az Európai Unió csalás elleni hivatala (OLAF) arról tájékoztatta az illetékes magyar szervezeteket: több projekt esetében beigazolódott összeférhetetlenséget állapított meg. A szervezet jelentése Homolya Róbertet nevezi meg érintettként, aki a kormány előző ciklusa idején az EU-s pénzek elosztását koordináló Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökhelyettese volt. Ez azonban nem jelentett akadályt, amikor közvetve

az NFÜ 8 esetben is megrendelést adott a cégének.

A dokumentum szerint a Homolyához köthető Pro Vital Kft, illetve a Homolya Ügyvédi Iroda alvállalkozóként közbeszerzési tanácsadást végzett több, uniós forrásból lebonyolított projekt kapcsán. Az OLAF-hoz még 2010 őszén érkezett jelzés a visszaélésekről.

A Lázár János közeli munkatársának tartott alelnök munkájával azonban felettesei meglehetősen elégedettek lehettek. Aligha zavarhatta őket az évek óta folyó vizsgálat, hiszen 2014 nyarán rábízták a Miniszterelnökségen

a közbeszerzési rendszer kialakítását.

A Nol  egy magát megnevezni nem kívánó forrásra hivatkozva azt írja: a vizsgálat végén készült jelentést már elküldték a magyar kormánynak, és ebben világossá teszik, hogy a szakember összeférhetetlensége bizonyítást nyert.