Hazudott a diplomájáról a fideszes képviselő?

Hazudott a diplomájáról a fideszes képviselő?

A Magyar Narancs érdekes ellentmondásra bukkant a Fidesz országgyűlési képviselője, Ovádi Péter tekintetében. 2010-2014 között már diplomás veszprémi önkormányzati képviselőként jelent meg a nyilvánosság előtt, országgyűlési képviselőként viszont már úgy emlékszik, csak 2017-ben diplomázott. 

Ovádi Péter veszprémi fideszes országgyűlési képviselő 2017-ben szerezte okleveles mérnök-informatikus diplomáját a Pannon Egyetemen. Legalábbis ez szerepel az Országgyűlés honlapján a képviselő adatlapján jelen pillanatban. 

Elérhető ugyanakkor egy ennek ellentmondó adat. A veszprémi önkormányzat honlapjának 2014-ben archivált oldalán ugyanis az szerepel, hogy Ovádinak már volt akkoriban diplomája. Az archívum ugyanis Ovádit már diplomázott önkormányzati képviselőként tartja számon.

A Magyar Narancs igyekezett kideríteni, hogy minek köszönhető az ellentmondás, de a képviselő semmilyen választ nem adott megkeresésükre. A Pannon Egyetemnél pedig azt közölték, hogy a személyes adatok védelmére hivatkozva nem adnak tájékoztatást az ügyben.

A cikk szerint ha a 2010-2014 közti adat a hiteles, akkor országgyűlési képviselőként közölt rossz adatot Ovádi. Ha azonban a parlamenti önéletrajza a hiteles, akkor még önkormányzati képviselőként, megelőlegezte magának a jövőbeni diploma szerzését.