Szóltak a kormánynak, hogy az óvodások nem maradhatnak egyedül otthon, ezért változások jönnek

Szóltak a kormánynak, hogy az óvodások nem maradhatnak egyedül otthon, ezért változások jönnek

Mivel maguktól nem jutott eszükbe, hogy az óvodások és általános iskolások számára nem biztonságos az otthoni egyedüllét, a szüleik pedig nem fognak tudni egy hónapon át otthon maradni velük, így végül az önkormányzatok kérésére a kormány hétfőtől is biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton az MTI-vel.

Gulyás Gergely emlékeztetett arra, hogy a koronavírus-járvány terjedésének csökkentése érdekében hétfőtől április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárnak az óvodák, az iskolák hétfőtől online oktatásra térnek át.

Hozzátette: mindenkit arra kérnek, hogy ha van erre módja, akkor otthon oldja meg a gyermekfelügyeletet.

Ha valakinek a munkája nem teszi lehetővé, hogy otthon maradjon gyermekével, vagy nem tud gondoskodni a gyermekfelügyeletről, akkor - az önkormányzatok kérésére - lehetővé teszik, hogy hétfőtől az óvodákban, az iskolákban is legyen gyermekfelügyelet - közölte.

Lehet, hogy a havi 100-200 ezer forintba kerülő magánóvodákba és magániskolákba járó NER-csemeték esetében a bébiszitterek megoldják az ilyen rugalmasságot igénylő problémákat, de erre másnak nincs lehetősége. Még jó, hogy szóltak nekik arról, hogyan élnek az emberek úgy általában.

Ha már maguktól egy ilyen evidencia sem jutott eszükbe.