Özönvízként oltja ki a magyar valóság a Kossuth Rádióban gyúlt örömtüzeket a Jobbik szerint

Özönvízként oltja ki a magyar valóság a Kossuth Rádióban gyúlt örömtüzeket a Jobbik szerint

Orbán Viktor hurráoptimizmusában vajon a magyar családok is osztoznak?

Magyarországon kikényszerítik a politikusokból az egyenes beszédet, a kormány letörte az inflációt, sőt két válságot is megoldott, méghozzá uniós pénzek nélkül! – legalábbis a miniszterelnök szerint. Vajon a magyar családok osztoznak Orbán Viktor lelkesedésében?

- kezdte pénteki közleményét a Jobbik-Konzervatívok, reagálva a kormányfő mai optimista fejtegetéseire.

A konzervatív párt úgy folytatta: "igazán nem szeretnénk elrontani a miniszterelnök jókedvét, de a hurráoptimizmussal szemben a magyar családok feltehetően valamit ezúttal is hiányoltak a ma reggeli propagandarádiós interjúból: a valóságot".

Az ellenzéki párt úgy fogalmazott:

Özönvízként oltja ki a valóság a Kossuth Rádióban gyúlt örömtüzeket

Ezután felsorolták, miből is áll a magyar rögvalóság a regnáló Orbán-kormány idején:

Tekintve, hogy a kormány a családtámogatásokon is szigorított, az itthoni brutális üzemanyag- és élelmiszerárak miatt rengeteg honfitársunk abba a Romániába jár tankolni és bevásárolni, ahol például a pedagógusbérek a kormányinfón belengetett emeléssel együtt is magasabbak a magyarnál, miközben az állítólag letört infláció hosszú idő után ugyan már nem éllovas, de még mindig az egyik legmagasabb egész Európában.

"A migránsmunkások pedig özönlenek hazánkba, hogy elvegyék a magyarok munkáját, letörjék az egyébként is alacsony béreket, és megbontsák Magyarország kulturális egységét, mert a Fidesz szembement korábbi politikájával, és zöld lámpát adott a bevándorlásnak – mi úgy látjuk, a tisztességes magyar családoknak nincs túl sok okuk az örömre!" - tette hozzá a Jobbik.

Ahhoz, hogy legyen ok az örömre, a párt szerint a magyar nemzeti érdekeket szem előtt tartó gazdaságpolitikára, családpolitikára, vendégmunkások helyett pedig normális bérekre van szükség, és

olyan kormány kell, amelyik hazahozza, és az utolsó eurócentig a becsületes magyar emberek érdekében használja fel az uniós pénzeket!

- húzta alá a Jobbik-Konzervatívok, majd leszögezték:

Amíg mindez nem adott, mi nem tudunk örülni, inkább dolgozunk tovább, hogy a tisztességes magyarok helyzete ne csak egy propagandarádióban, hanem a valóságban is könnyebb legyen!

(Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának adott interjújára érkezik 2023. július 14-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)