Tizedáron szerezte meg a Quaestor-csoporthoz tartozó ETO Parkot a NER-milliárdos Paár Attila

Tizedáron szerezte meg a Quaestor-csoporthoz tartozó ETO Parkot a NER-milliárdos Paár Attila

Paár Attila korábban Tiborcz István cégét, a minden közvilágítási pályázaton nyertes Elios Innovatív Zrt.-t vette meg a miniszerelnök vejéről.

A West Hungária Bau Kft. ügyvezető igazgatójának 8,2 milliárd forint helyett csak 820 millió forintot kellett fizetnie a Quaestor-vagyon ékkövének számító ETO Parkért, a 16 ezer férőhelyes stadionért, egy négyszintes bevásárlóközpontért és hotelért

- írja a 24.hu.

Quaestor-ügy: A károsultak helyett, Tiborczékhoz került a fedezetet jelentő mátrai szálloda

A 24.hu cikkében bemutatják, hogy a NER főurai miként tudják töredékáron megszerezni Magyarországon olyan értékes ingatlant, amely elvileg a hatóságok kiemelt figyelmét élvezi. 

Paár Attila ezt úgy oldotta meg, hogy egy Barlinek Kft. nevű céggel jelentkezett be az üzletre, amely a Quaestor-csőd után a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt.-től megszerezte a követelést. Az MFB a botrány előtt 19 milliárd forintot adott a beruházásra, amelyet a portál szerint töredékáron, 2,4 milliárd forintért adott el a Barlinek Kft.-nek. A cég akkor még a több nagy magyarországi bank követelésportfólióját felvásároló Jellinek Dániel tulajdonában volt, és kerülőúton lett Paár Attiláé, aki el is érte vele, hogy az ETO Park megvételekor a követelésből beszámítsanak 7,4 milliárd forintot.

Quaestor-botrány: az 50 millió forint alatti esetek büntetőügyeit nem vizsgálnák tovább

A Fővárosi Főügyészség az eljárás jelentős elhúzódásának elkerülése érdekében indítványt tett a büntetőjogi felelősségre vonást érdemben nem érintő ügyrészek megszüntetésére a Quaestor-ügyben.

Szintén Paár Attila volt az, aki megvette Orbán Viktor miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a részesedését a közvilágítási pályázatokról hírhedt Elios Innovatív Zrt.-ben. Építőipari cége, a West Hungária Bau Kft. évek óta folyamatosan nyeri a több milliárd vagy tízmilliárd forintos megbízásokat, 2022. októberében volt hír, hogy az Állatorvostudományi Egyetem 50 milliárd forintos építési és felújítási munkáit is elvégezheti.