2022: szeget veretett a fejébe egy nő, hogy végre fia szülessen

2022: szeget veretett a fejébe egy nő, hogy végre fia szülessen

Rendőrségi hajtóvadászat folyik egy kuruzsló után, aki állítólag szöget vert egy várandós nő fejébe.

A nő először fogóval próbálta meg kihúzni a fejéből az öt centiméteres szöget, majd amikor nem sikerült, elment egy pesavari kórházba. Ott azt mondta az orvosoknak, hogy saját maga verte bele a szöget a fejébe, később azonban bevallotta, hogy egy hitgyógyító volt, aki garantálta, hogy így fia fog születni.

A rendőrség akkor kezdett nyomozni, amikor a röntgenfelvétel felkerült az internetre.

Hajder Khan, a Lady Reading kórház orvosa szerint a nő "teljesen magánál volt, de borzalmas fájdalomtól szenvedett", amikor hozzájuk fordult segítségért.

A BBC hírportálja a helyi Dawn című lapot idézte, amely szerint a nő egy szomszédjától hallott a hitgyógyítóról. Az asszonynak három lánya van, és a férje azzal fenyegette meg, hogy elhagyja, ha megint lányt szült. "Három hónapos terhes, és a férje fenyegetése miatt ment a gyógyítóhoz" - mondták a kórházban a helyi lapnak.

Egyes szegényebb dél-ázsiai országokban úgy tartják, a fiúgyerek hosszú távon nagyobb pénzügyi biztonságot jelent a szülőknek, mint a lány, ezért egyre gyakoribbak a kuruzslók, az úgynevezett hitgyógyítók által elkövetett visszaélések. Pakisztán bizonyos részein, különösen az északnyugati törzsi területeken viszonylag sok a hitgyógyító, gyakorlatuk a szúfi valláson alapul, amelyet egyesek az iszlám miszticizmus egy formájaként írnak le.

A pesavari rendőrfőnök kedden a Twitteren azt írta, hogy speciális nyomozócsoportot alakítottak a "hamis gyógyító" elfogására, aki egy ártatlan nő életével játszott, amikor szöget vert a fejébe azzal az ígérettel, hogy fia fog születni.

Több napon át faggatták a kórház dolgozóit, hogy a kismama nyomára akadjanak, aki segíthet nekik azonosítani a kuruzslót. A nő ugyanis elhagyta a kórházat, ahogy a szöget eltávolították a fejéből.