Direkt36: a paksi Fidesz exelnöke ingatlanokat ad ki a Roszatomnak, a fia pedig WC-tisztításért kap tőlük pénzt

Direkt36: a paksi Fidesz exelnöke ingatlanokat ad ki a Roszatomnak, a fia pedig WC-tisztításért kap tőlük pénzt

Nagyon jól helyezkedik a Kovács família Pakson.

Több mint egymilliárd forint értékben kötött szerződéseket az orosz Roszatommal Kovács Sándor, a Fidesz paksi szervezetének korábbi elnöke, a Tolna vármegyei város egykori alpolgármestere – írta meg a Direkt36.

Kovács többnyire ingatlanok bérbeadásáról állapodott meg a paksi beruházás kivitelezőjével, tavaly decemberben pedig betonkeverék vásárlására is leszerződött az egyik cége a Roszatommal, 125 millió forintért.

De nemcsak a település ex-polgármestere, hanem fia is részt vesz az atomerőmű bővítése körüli munkálatokban. Mint az oknyomozó portál a közbeszerzési dokumentumok között kiszúrta:

Kovács Kristóf cége, a KBP GROUP Kft. felel az építkezés helyszínén összesen 4 darab „bio WC” leszállításáért és tisztításáért, bruttó 1,2 millió forintért.

A munkálatok a székletszivattyúzást, kabinfertőtlenítést és szagtalanítást, illetve WC-papír-feltöltést is magukban foglalják.

A tenderen egyébként négy jelentkező volt, közülük választották ki Kovács Kristóf cégét összesen.

Kovács Sándor 2017-ben lett a Fidesz paksi szervezetének elnöke, később pedig a város egyik alpolgármestere. Miután azonban még 2017-ben kiderült, hogy az önkormányzati képviselői posztja mellett egy önkormányzati cég igazgatóságába is bekerült, Kovácsot visszahívták összeférhetetlenséget miatt.