A Jobbik szerint Palkovics távozása a kormányzati zavarodottságot mutatja

A Jobbik szerint Palkovics távozása a kormányzati zavarodottságot mutatja

„Azt látjuk, hogy a különböző minisztériumok felé szóródik szét az a portfólió, amely eddig Palkovics László irányítása alatt állt.”

Kapkodás és zavar tapasztalható a Fidesz-kormány működésében

- reagált az Alfahírnek Brenner Koloman, az önálló Energiaminisztérium megalakítása és Palkovics László miniszter hivatalos távozása kapcsán.

Nemcsak Palkovics távozik, de a TIM is megszűnik

Gulyás Gergely rendkívüli sajtótájékoztatón erősítette meg, hogy Palkovics László, valóban otthagyja a Technológiai és Ipari Minisztériumot (TIM). A Miniszterelnökséget vezető miniszter csaknem egy héttel később jelentette be hivatalosan is Palkovics távozását, de egyben azt is közölte, hogy a szaktárca megszűnik, december 1-től pedig Lantos Csaba irányításával megalakul az Energiaminisztérium, amelyhez Paks 2 kivételével minden energiaügyi kérdés tartozik majd.

A Jobbik országgyűlési képviselője szerint a kormányzati döntésben nincs „átütőerő”.

Csak azt látjuk, hogy a különböző minisztériumok felé szóródik szét az a portfólió, amely eddig Palkovics László irányítása alatt állt.

Brenner Koloman korábban úgy fogalmazott, Palkovics lemondása illeszkedik egy olyan sorozatba, amely a legújabb Orbán-kormány szegénységi bizonyítványa.

Hiszen sorozatban derül ki: nem, nem tudnak kormányozni. Hol vannak a célzott támogatások azon magyar polgárok számára, akiknek gondot jelent a megemelt rezsi kifizetése. Emlékezzünk a kisadózókra vonatkozó törvény átgondolatlan és erőltetett módosítására. Hol vannak azok a források az oktatás és az egészségügy helyzetének rendezésére, amelyet az elmúlt évtized forrásokban gazdag és világgazdasági konjunktúra idején felhalmozott a fideszes egypárti túlhatalom? Nincsenek sehol, mert elherdálták és a saját fideszes holdudvaruknak osztogatták el.

Brenner Koloman: Ez az Orbán-kormány szegénységi bizonyítványa, nem tudnak kormányozni

Brenner Koloman, a Jobbik országgyűlési képviselője Palkovics László miniszter lehetséges lemondása kapcsán osztotta meg álláspontját a közösségi oldalán. Mint ismert, Orbán Viktor még mindig nem döntött a minisztere sorsáról. "Zavar az erőben! A fidesz egypárti túlhatalma a jelenlegi válságos időszakban egyre több zavarra utaló jelet küld.

Palkovics László távozása a Technológiai és Ipari Minisztérium is megszűnik. Helyette, Lantos Csaba irányításával megalakul az Energiaminisztérium, amelyhez a Paks 2 beruházást kivéve minden energiaügyi kérdés tartozik majd.