Paprikasprével futamította meg erőszakolóját a dán lány – pénzbüntetést kapott

Dániában tiltott eszköz a paprikaspré, még akkor is ha egy tinilány védi meg magát vele egy erőszakolóval szemben.

Magyarországon bevett gyakorlat, hogyha valaki megvédi magát a támadójával szemben, akkor a vádlottak padján találja magát. Tudjuk jól, hogy a tolvajoknak, rablóknak és erőszakolóknak is vannak jogaik, amik persze valahogy sok esetben fontosabbak az áldozatok megvédésénél. Ehhez mi magyarok már hozzászoktunk, itt mindenkit védenek a törvények, csak a tisztességes embert nem. Keserű elégtétel, hogy nincs ez másképpen Dániában sem.

A fiatal dán lányt Sonderborg központjában támadta meg egy angolul beszélő férfi, múlt héten szerdán. Feltételezhetően nem azért beszélt angolul, mert most tette le a felsőfokú nyelvvizsgát és gyakorolni akart, hanem ezért, mert dánul nem beszélt. Ebből mindenki vonja le maga a következeteseket, hogy nagy valószínűséggel ki lehetett a támadó.

A tinédzserlány azt mondta a rendőrségnek, hogy a férfi a földre kényszerítette, megpróbálta kigombolni a nadrágját, és lehúzni. A lány azonban a jelek szerint már felkészült egy esetleges támadásra, és nála tartott paprikasprével lefújta támadóját. A férfi elmenekült a helyszínről.

A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben, de nemcsak a támadó, hanem a lány ellen is, ugyanis a paprikaspré tiltott eszköz Dániában. A birtoklásáért akár három hónapos börtönbüntetés is kiszabható.
Az origo.hu idézi a helyi rendőrség szóvivőjének, Knud Kirsten a TV Syd-nek tett nyilatkozatát: a lánynak börtönbe ugyan nem kell mennie, de a pénzbüntetést nem ússza meg, ami 500 dán korona. Ez átszámítva 21 ezer forint körüli összeg.