Párizs után már a DK és az Együtt sem gyűjti az aláírásokat

Mindkét szélsőséges baloldali kispárt felfüggeszti a bevándorlási kvótát támogató aláírásgyűjtését.

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője a lapnak elmondta: Gyurcsány Ferenc pártelnök bejelentése értelmében a párt a következő napokban a teljes belpolitikai tevékenységét felfüggesztik, így az aláírásgyűjtést is.

De persze a véleményük azért nem változott

A DK pénteken megkezdte aláírásgyűjtését annak támogatására, hogy kötelező uniós kvótákat határozzanak meg és ez alapján osszák el a menekülteket az EU tagállamai között.

A DK szóvivője nemmel válaszolt a lap felvetésére, hogy a történtek tükrében a DK szükségesnek tartja-e, hogy bármit is korrigáljon a menekültekkel, a kvótával vagy a fizikai határzárral kapcsolatos eddigi álláspontján.

Demagógiabombával támadnak

A Magyar Időkkel Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke azt közölte, a gyásznapokon kerülik a pártpolitizálást, így felfüggesztik az aláírásgyűjtést. De épp a borzasztó terror bizonyítja, hogy igazunk van, és közös európai megoldás kell - mondta a lapnak a politikus Szigetvári Viktor, aki továbbra is fenntartotta a 15 ezer menekült befogadására vonatkozó javaslatukat. Mint magyarázta, ezt a bevándorlókra értik, akiket szerinte lehetséges sikeresen integrálni, és a terroristák épp ezt akarják meggátolni. Megjegyezte: bár a terror ellen közös nemzetközi fellépés kell, "ez nem menekültpolitikai kérdés".