Kásler Miklós a parlamenti ülésen feltett első kérdést követően kiment

Kásler Miklós a parlamenti ülésen feltett első kérdést követően kiment

A parlamenti plenáris ülést követően az azonnali kérdések következtek, ahol Kásler Miklós egyetlen megválaszolt kérdést követően kivonult a teremből, akitől Rétvári Bence vette át a stafétabotot.

Csányi Tamás és Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselői Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterétől arra voltak kíváncsiak, hogy a koronavírus második hulláma előtti felkészülési időszakban, milyen fontos lépéseket tettek annak érdekében, hogy az oktatási intézmények gördülékenyen tudjanak elindulni?

Társadalmi és szociális kataklizma felé masírozik az ország

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd pártigazgatója garantálta, hogy hazánkban is összegyűjtik a szükséges számú aláírást, ami az európai polgári kezdeményezés kapcsán indult az alapjövedelemmel kapcsolatban. A párbeszéd bízik benne, hogy ezt minél többen fogják majd támogatni, ugyanis nemcsak a rászorulókat támogatnák mindezzel, hanem a dolgozó embereket is.

Kásler elmondta, hogy először járványügyi intézkedési tervet készítettek, amit szeptember 7-én módosítottak is. Ez egy 10 oldalas, 11 fejezetből álló részletes ajánlás az intézmények számára, amit az iskolák saját adottságaikhoz tudnak igazítani a védekezéssel kapcsolatban.

A miniszter szerint a pedagógusokról sem feledkeztek meg, nincsenek magukra hagyva. A kormány gondoskodott a védőfelszerelésekről és az eljárásrendekről is. Mindez bizonyítja, hogy az oktatás helytállt, amit az is alátámaszt, hogy az oktatási intézményekben alacsonyan maradtak a fertőzések száma: a miniszter felolvasta, hogy a több mint hatezer intézményből csak 21 óvodában és öt iskolában kellett digitális oktatásra átállni. Vagyis az eredmény meglepően jó. A válaszadást követően Kásler Miklós kivonult a teremből.