Pintér Sándor lemondását követeli a PDSZ

Pintér Sándor lemondását követeli a PDSZ

A szakszervezet hangsúlyozta, nem a tanárok alapbérét, hanem a pótlékot emelte a kormány 10 százalékkal, ami viszont messze elmarad az inflációtól.

Ön saját bevallása szerint az oktatáshoz nem ért - a mi véleményünk szerint az oktatásirányításhoz sem. Bizonyítják ezt az Ön által összehívott - hamisan -konzultációnak nevezett eseményen elhangzottak

- olvasható a Pedagógusok Demokratikus Szervezete (PDSZ) közleményében

Ez alapján a PDSZ a közoktatásban való teljes járatlansága és alkalmatlansága miatt” lemondásra szólította fel Pintér Sándor belügyminisztert.

A szakszervezet hangsúlyozta, nem a tanárok alapbérét, hanem a pótlékot emelte a kormány 10 százalékkal, ami viszont messze elmarad az inflációtól. Azonban jelezték, a pedgaógusok elfogadhatatlannak tartják Pontér Sándor irányítását is.

Szakmánktól távol áll az Ön fogalomrendszere, sértő hangvétele és stílusa. Ne legyen az oktatás irányítója, aki a nevelést, oktatást közvetlenül segítő munkakörben dolgozókat »Sancho Panzá«-nak tekinti!”„Láthatóan mit sem tud asajátos nevelési igényű és beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézséggel küzdő gyermekek igényeiről, arról, hogy a szakszolgálatok, a szakértői bizottságok szakemberhiány miatt teljességgel ellehetetlenültek.

Pintér Sándor pénteken "tárgyalt" a tanárokkal ami a jelenlévők szerint inkább önfényzésnek és eligazításnak tűnt. A miniszter egyebek mellett kijelentette, hogy a kirúgott tanárokat nem veszik vissza, és azt üzente: menjenek bíróságra „nagy szeretettel”.