Sátánista jelképekkel fújták össze a pécsváradi templomot - Százezer forint a nyomravezetőnek!

Az épületet tíz éven keresztül újították fel.

A település első emberét a rendőrség értesítette arról, hogy az elmúlt tíz esztendőben külső és belső felújításon átesett római katolikus plébániatemplom bejárati homlokzatát és kapuját vandálok rongálták meg.

A lelkiismeretes független polgármester saját vagyonából fedezi a százezer forintos nyomravezetői díjat, és garantálja, hogy a nyomravezető kiléte titokban marad, bizalmasan kezeli az adatait.

Ugyanakkor a rongálók személyazonosságát, ha teheti, nyilvánosságra hozza majd.

Zádori János a Szabad Pécsnek úgy nyilatkozott: szerinte gyerekek lehetnek az elkövetők, ugyanis a szimbólumok elhelyezkedéséből arra lehet következtetni, hogy a tettes, vagy tettesek nagyjából 160 centiméter magasak lehetnek.

A polgármester hozzátette: már többen is jelentkeztek nála információkkal, melyeket ő továbbított a hatóságok felé, akik már jártak is a feltételezett elkövetői körnél, azonban a nyomozás még nem zárult le.

Az értelmetlen vandalizmus azért is különösen fájó és bosszantó, Zádori János szerint, mert Pécsvárad több ütemben, saját források és pályázatok felhasználásával - illetve a Pécsi Egyházmegye támogatásával - az elmúlt tíz évben újíttatta fel a templomot, hogy idén méltó keretek között ünnepelhessék az épület fennállásának 250. évfordulóját.

Zádori János a portálnak elmondta: a Pécsi Egyházmegyével és szakértőkkel is egyeztetni fognak, hogyan lehet a lehető leghamarabb és a legszebben átfesteni az érintett részeket. Kiemelte: a település kész újabb anyagi áldozatot vállalni, hogy eltüntessék a barbár rongálás nyomait.