Kettesre értékelik a járvány pedagógusokat érintő kormányzati intézkedéseit

Kettesre értékelik a járvány pedagógusokat érintő kormányzati intézkedéseit

 

Nem véletlen, hogy olyan gyászos eredmények születtek a felmérésben, hiszen a valóság is gyászos. A magyar pedagógus társadalom sajnos elöregedett, fáradt, frusztrált, agyon gyötört és nem utolsó sorban egy nagyon alulfizetett közösségről van szó. 

- mondta Ander Balázs az ATV reggeli műsorában arról a tanulmányról, amit Pedagógusok Szakszervezete annak kapcsán készített, hogy nemrég kiderült, a mai napig 3 pedagógus hunyt el a Covid-19 fertőzés következtében.

A Jobbik alelnöke szerint nem is lehet jó a hangulat mivel a kormány még a szakszervezetet sem hajlandó meghallgatni. Ander Balázs brit példára hivatkozva négy nappal előre hozná az őszi szünetet és arra is felhívta a figyelmet, hogy a tesztelés hiánya és a valós kontaktok kutatása is elmaradt, ezért a tanárok, óvoda-pedagógusok úgy vélik, a kormány nem veszi komolyan őket.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/ROj0rFWTCMQ.jpg?itok=Nawch-Uy","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=ROj0rFWTCMQ&ab_channel=JobbikMagyarorsz%C3%A1g%C3%A9rtMozgalom","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

A műsor másik vendége Őrsi Gergely II. kerületi polgármestere is a tesztelés fontosságáról beszélt, kiegészítve azzal, hogy ha felmerül a vírusveszélyt például egy óvodában vagy bölcsődében akkor az önkormányzat saját költségen a teljes apparátust leteszteli. A polgármester közölte, hogy ezen felül megszervezik az óvodai, bölcsődei dolgozóknak az ingyenes  influenza elleni védőoltás "házhozvitelét" mivel az egészségügyi ellátás is nehézkessé vált és ez az oltás fontos kiegészítés lehet a koronavírus diagnosztizálása során.

A tesztek és az oltás nyomán egyrészt kaphatunk egy olyan képet, hogy pontosan mekkora a vírus jelenléte a II. kerületben, másfelől az is kiderülhet, hogy adott esetben egy tünetmentes, de pozitív tesztet produkáló pedagógus is egyúttal az influenza ellen védett legyen.

- tette hozzá Őrsi Gergely II. kerületi polgármestere.

A műsorban szóba került, hogy Karácsony Gergelyt, egy éve választották meg főpolgármesternek. Ezzel kapcsolatban Őrsi Gergely azt mondta, konstruktív, a párbeszédre alapuló együttműködés jellemzi most a főváros és a kerületek közötti kapcsolatot.

Ander Balázs pedig szólt a múlt hétvégi időközi választásról. A Jobbik alelnöke szerint az ellenzéki összefogás főpróbája megtörtént és nyilván javítani kell még sok mindenen, de szerinte a Fidesz 2022-ben készülhet a kormányváltásra.

A Fidesz arra készülhet, hogy nemcsak a kétharmadot veszíti el, hanem kicsavarjuk a kezükből a kormányrudat. De nem úgy, hogy krumpli osztogatunk, nem hazugságok és megfélemlítések árán.

- jelentette ki Ander Balázs a Jobbik alelnöke.