Pedagógussztrájkkal kezdődhet a tanév

Pedagógussztrájkkal kezdődhet a tanév

Szeptembertől újraindul a munkabeszüntetés, mindenki kezdje meg az előkészületeket

- szólította fel a pedagóguskollégái figyelmét a Blikknek a (Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete) (PDSZ) ügyvivője, aki a másik érdekképviselet, a Pedagógus Szakszervezet (PSZ) nevében is tárgyalt.

A PDSZ „Ne dolgozz ingyen” honlapján Nagy Erzsébet úgy vélte, elfogyott a pedagógusok türelme. A legutóbbi sztrájktárgyaláson Maruzsa Zoltán közoktatásért felelős államtitkár személyében egy teljesen felkészületlen, ajánlat nélküli tárgyalóféllel találkozta, ezért a tavasszal indított munkabeszüntetések, ilyen körülmények között ősztől mindenképpen folytatódnak. 

Érdemi ajánlattal nem volt képes előállni

- tette hozzá Nagy Erzsébet.

A PDSZ hangsúlyozta, hogy tanévkezdésig kell megoldani köznevelési krízishelyzetet, amelyet a tömeges pályaelhagyás, munkaerőhiány jellemez.

Nem kaptunk választ arra sem, hogy a kormány saját erőből hogyan tudja még az idén rendezni a katasztrofális bérszínvonalat. Helyette arról értesültünk, hogy az EU majd augusztus végéig ad választ a kormány által benyújtott hosszútávú programra

- nyilatkozta a Blikknek a PDSZ ügyvivője

Augusztus 30-án lesz ugyan még egy utolsó egyeztetés, de a sztrájkbizottság arra kéri a pedagógusokat, hogy ne várjanak a sztrájkelőkészítéssel.