Ha valami kínos, az "baloldali kampányakció": az Emminek ennyi a véleménye a tervezett pedagógussztrájkról

Ha valami kínos, az "baloldali kampányakció": az Emminek ennyi a véleménye a tervezett pedagógussztrájkról

Mint hétfőn megírtuk, óriási az "érdeklődés" a Pedagógusok Szakszervezete által január 31-ére tervezett figyelmeztető sztrájk iránt. A PSZ és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) az aHang felületén indított „Védjük meg az oktatást! Csatlakozzunk a sztrájkhoz! Támogassuk a sztrájkolókat!” elnevezésű petícióját alig néhány nap leforgása alatt több mint 20 ezren írták alá.

A vártnál is többen támogatják az oktatási dolgozók sztrájkját

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete az aHang felületén indított „Védjük meg az oktatást! Csatlakozzunk a sztrájkhoz! Támogassuk a sztrájkolókat!" elnevezésű petícióját alig néhány nap leforgása alatt több mint 20 ezren írták alá - állítja a PSZ és a PDSZ a sztrájkkészültségről.

Megszólalt az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) is, és "természetesen" mi mással is rukkolhatott volna elő a Kásler Miklós által vezetett tárca, minthogy a január 31-ére tervezett sztrájk szerintük a "baloldal kampányakciója".

Az Emmi közleményét szemlézve az MTI azt írja, szerintük a választás közeledtével 

"a baloldal ismét kampányakciókra akarja felhasználni a pedagógusokat, és a pedagógus-szakszervezetek vezetői sajnálatos módon erre hajlandóak is a gyermekek és szülők kárára."

Hozzátették: a három hónapja zajló sztrájktárgyalások előtt „Gyurcsánynéval egyeztettek”, és nem a megegyezés, hanem a politikai hangulatkeltés a céljuk.

Az Emmi szerint a hétfőre meghirdetett sztrájk nem törvényes, nincs róla jogerős bírósági döntés, „a gyermekeket nyugodtan lehet vinni az iskolába”.

"A baloldal kampányát szolgáló szakszervezeti vezetők ismét a megbetegedések és iskolai karanténok miatt eleve nehéz helyzetben lévő dolgozó szülőket hoznák nehéz helyzetbe" - zárul a közlemény.

Emlékezetes, az Emmi korábban azt is belebegtette, hogy a sztrájkoló pedagógusok a sztrájk idejére nem kapnának pénzt.