PDSZ: Itt az idő! Kezdődik a tanév, szervezzétek a munkabeszüntetéseket!

PDSZ: Itt az idő! Kezdődik a tanév, szervezzétek a munkabeszüntetéseket!

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a tanév közeledtével újra munkabeszüntetésre szólította fel a pedagógus társadalmat. A Facebookon és a honlapjukon közzétett anyagban azt is bemutatják, hogy a tanárok, óvodapedagógusok és a szülőket, hogy miként készüljenek fel a sztrájkra.

A PDSZ szerint látható, hogy az augusztus 30-ára tervezett sztrájktárgyalásoktól közvetlen eredményeket nem várhatnak.

Hogy akkor miért megyünk mégis oda? Mert ha nem teljesítjük ezt a kötelezettségünket, akkor az intézményekben nem folyhat jogszerű sztrájk - márpedig sok intézményben a munkabeszüntetés ezen formáját szeretnék kihasználni a kollégák

- írják közösségi oldalukon.

A sztrájktörvény a feleket ugyanis még a sztrájk időtartama alatt is egyeztetésre kötelezi. Ezért kell a pedagógusoknak újból és újból leülnünk olyan - a miniszterelnök által kijelölt – tárgyalópartnerekkel “tárgyalni”, akik az érdekképviselet szerint jól láthatóan nem rendelkeznek semmiféle döntési felhatalmazással sem.

Miért kell leülnünk tárgyalni jól láthatóan dönteni fel sem hatalmazott tárgyalópartnerekkel? Mit követelünk? Hogyan segítsük a szülőket? Mik a szülőkkel kapcsolatos feladatok? Ezekkel a kérdésekkel folytatjuk a felkészülést a sztrájkra.