MÁV: Péntektől három hétig nem közlekednek a vonatok Tatabánya és Biatorbágy között

MÁV: Péntektől három hétig nem közlekednek a vonatok Tatabánya és Biatorbágy között

A felújítás újabb kellemetlenségeket okoz az utasoknak. Kizárólag pótlóbuszok fognak közlekedni az érintett vonalszakaszon. A MÁV azt kéri az utasoktól, hogy indulás előtt megfelelően tájékozódjanak.

A Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom vonalon a decemberig tartó felújítás legnehezebb, második üteme október 27-től, péntektől indul. Ennek során három héten át, november 17-ig szünetel a vonatközlekedés Tatabánya, illetve Szárliget és Biatorbágy, éjszakánként pedig Tatabánya és Budaörs között – írja a MÁV sajtóközleménye.

Kizárólag pótlóbuszok fogják szállítani az utasokat, ezért az első ütemhez viszonyítva kétszer annyi járművet biztosít a Volánbusz.

A hosszabb közúti menetidők, illetve az M1-es autópálya forgalmi kockázatai miatt a távolsági és nemzetközi vonatokkal utazóknak akár 45-60 perccel, Tatabánya és Budapest között az elővárosban utazóknak pedig akár 30 perccel hosszabb eljutási idővel érdemes számolniuk – írták.

A MÁV-VOLÁN-csoport tisztelettel arra kéri utasait, hogy a megszokottól eltérő közlekedési rend idején ne megszokásból utazzanak: minden, az 1-es fővonalat érintő utazás előtt tájékozódjanak a közlekedési vállalat hivatalos felületein.

Hozzátették: az állomásokra kihelyezett útbaigazító táblák és a megfelelő pótlóbuszt jelző helyszínrajzok mellett az egyes helyszíneken a MÁV-VOLÁN-csoport felkészült munkatársai és diákmunkások is segítik majd az utasokat.

(Címlapkép: A Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) egyik gyorsvonati szerelvénye a főváros Keleti pályaudvara felé tart a városközpont elhagyása után, azt követően, hogy utasokat vett föl a tatabányai vasútállomáson. MTVA/Jászai Csaba)