Vesztegetés és más bűncselekmények gyanúja miatt őrizetbe vették a Pénzügyminisztérium három munkatársát

Vesztegetés és más bűncselekmények gyanúja miatt őrizetbe vették a Pénzügyminisztérium három munkatársát

Újabb kormányzati korrupciós botrány miatt nyomoz a vádhatóság.

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadása bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt a mai napon őrizetbe vette a Pénzügyminisztérium három pályázatkezelő munkatársát

- derült ki az mfor.hu-nak küldött minisztériumi közleményből.

A szaktárca ennél többet nem árult el, így marad a találgatás, hogy milyen szinten zajlott a vesztegetési ügy a Pénzügyminisztériumban.

Egyetlen képen több év börtön: Völner és Boldog a parlamentben

Csütörtökön az Országgyűlés megválasztotta Novák Katalint köztársasági elnöknek. Bár a szavazás titkos volt, a számadatok alapján (188 érvényes szavazatból 137-et kapott Novák) biztosra vehető, hogy a kormánypárti politikusok közül a Fidesz jelöltjére volksolt Völner Pál államtitkár is, aki közel százmillió forint kenőpénzt vett át Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, cserébe kormányzati-politikai támogatást biztosítva a végrehajtók egyes ügyeiben.

 

Magyarországon a törvények mindenkire vonatkoznak, ezért tárcánk mindenben segíti a nyomozóhatóság munkáját és elítéli a korrupció minden formáját

- teszi hozzá a Pénzügyminisztérium.

A közleményből végül az is kiderült, hogy a vizsgálat időtartamára a Pénzügyminisztérium felfüggeszti az érintett dolgozók munkaviszonyát.