Perlaky-Papp: „Mondta a fene, hogy Vona Gyurcsányt másolja”

A Vajna-féle TV2 olyat adott a Metropolitan Egyetem docensének a szájába, amit állítólag nem mondott.

„A politikai kommunikáció jól láthatóan botrányközpontúvá vált. A kampányban a legfontosabb kérdés: hogyan tudunk egy jelölt, egy ígéret mögé többséget szervezni. A botrányok pedig lezárják a támadott személyhez való csatlakozás lehetőségét. Sarkosan azt mondhatom, egy jól működő botrány sterilizálja a sikeresen támadott személyt, aki elveszíti a vonzerejét és a potenciálját a sokasodáshoz. Ám egy átlátszó, izzadtságszagú támadás, akár visszájára is fordulhat...”

- mondta Perlaky-Papp előzőleg a Mindset pszichológiai szaklapnak.

Döbbenetes hasonlóság Bajnai Gordon és Orbán Viktor között!!!!!!!!!

A közhelyszótár következő kiadásában a "Soha ne mondd, hogy nincs lejjebb" szócikk mellé tényleg semmi mást nem kell tenni illusztrácóként, csak a Tv2 logóját.A Fidesz házi kertévéje ezúttal arról volt képes közel négy perces anyagot készíteni, hogy "Döbbenetes a hasonlóság" van Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor között.

A TV2 riportjában látszólag azonban már ahhoz asszisztált, hogy Vona Gábort Gyurcsány Ferenchez hasonlítsák.

„Az, hogy Vona Gábor az ATV-ben ilyen könnyeden, kedvesen mosolyog, az azért az utóbbi időnek a következménye. Egy jobboldali politikus, ha eddig az ATV-ben megjelent, azért mindig megszorongatták. Mindig nehéz helyzetbe került, Vona Gábor láthatóan nem kerül nehéz helyzetbe az ATV-ben”

- mondta az összefoglalóban Perlaky-Papp. De azt már a szerkesztők adták a szájába, hogy szerinte Vona Gábor „egyre jobban hasonlít Gyurcsány Ferencéhez”, főleg akkor, amikor a követőihez beszél. "Szerinte" Vona Gábor a beszédeiben korábban inkább visszafogott volt és rövid mondatokat használt, mostanra azonban Vona Gábor „Gyurcsány Ferencéhez hasonló” hatalmas gesztusokkal kezdte kísérni a beszédét. A TV2 oldalán is olvasható a riport szövege, amelyben Perlaky-Pappnak tulajdonítják ezeket a gondolatokat:

Már lényegében oldaítéltük a Szürke Kardigán nevű citromdíjat Lánczi Tamás és ifjabb Lomnici Zoltán után Perlaky-Papp Józsefnek is, csakhogy időközben a docens Török Gábor politikai elemző oldalán reagált a TV2-s riportra, és lényegében cáfolta a Vajna-féle televízió által neki tulajdonított gondolatokat.

„Mondta a fene, hogy Vona Gyurcsányt másolja”

- írta egy hozzászólásban Perlaky-Papp. Majd kifejtette, hogy ő valójában arról beszélt, Vona Gábor „professzionálisabban használja egy ideje a testbeszéd elemeit, láthatóan foglalkoznak vele”, a TV2 riportja pedig „kiváló esettanulmány lesz” a katedrán.

Egy másik hozzászólásban hozzátette: a TV2-nek több mint harminc interjút adott már, és a maga részéről mind rendben vannak, rászolgáltak a bizalmára.

„A megkeresés Vona, Gyurcsány testbeszéde témában történt, nyilván voltak elképzeléseim... Amiket mondtam azokat szakmailag rendbenlévőnek tartom. Fél órát beszélgettünk. Szerintem érdekes volt és rendben is volt. Arról sem kérdeztek, hogy Vona lett az új Gyurcsány meg azt sem mondtam, hogy Vona Gyurcsányt másolja, ezt a szerkesztő mondja. De azt mondtam, hogy a testbeszédnek a karakterhez passzolónak kell lennie és Gyurcsány régóta magabiztosan használja, arra a túlzások a jellemzőek. Vona Gábor zárt, keveset mozgó szónokból vált az utóbbi időben magabiztosabb, a testbeszéd elemeit bátrabban használó politikussá. Ez is azt mutatja, hogy fejlődik, foglalkoznak vele”

- írta a docens, aki úgy tűnik, hogy maga is áldozata lett a botrányközpontú politizálásnak.