Pert nyert a Jobbik a Pesti Srácokkal szemben

Bár a Ripost.hu még mindig nem találja a bírósági idézést, a Pesti Srácokat első fokon már helyreigazításra kötelezte a bíróság.

A Fővárosi Törvényszék első fokú ítéletében helyreigazításra kötelezte a pestisracok.hu portált, mivel Vona Gáborról, a Jobbik elnökéről valótlanságokat terjesztett. A Fidesz lapja a ripost.hu nevű szennyportál cikkét vette át, melyben arról „értekeztek”, hogy Vona Gábor többek között Haynau tisztelője, valamint megveti az 1848-49-es magyar szabadságharc hőseit - olvasható a Jobbik szerdai közleményében.

A Pesti Srácok semmivel sem tudta bizonyítani a cikk valóságtartalmát, így a bíróság elmarasztalta őket. A nemzeti párt a ripost.hu ellen is eljárást indított, ám a lap képviselői a második tárgyalásra sem mertek eljönni, hogy hazugságaikért felelhessenek - írja a párt sajtóosztálya.
 
Az ítélet nem jogerős.
 
Mint ismert a Ripost.hu elnevezésű szórakoztató képes magazin március 14-én jelentetett meg egy zavaros cikket, melyben többek közt azt állították Vona Gáborról, hogy koccintott az aradi tábornokok kivégzésére és Haynau híve. A Habony-féle médiabirodalom működési elveiről itt olvashat bővebben.

A Ripost.hu egyelőre megúszta

A bíróság az első tárgyalási napon kimondta: a portál "biztosan nem kapta meg" a bírósági idézést, ezért nem jöttek el nyilvános tárgyalásra, a második tárgyalásra pedig azért nem - mármint a bíró szerint - mert "az idézés tértivevénye továbbra sem érkezett meg hozzájuk, ezért nem biztos, hogy a Riposthoz eljutott a szabályszerű idézés."
 
Biztosan.
 
A bíróság amúgy próbálta elérni a Ripostot telefonon is, de biztosan akkor nem volt bent senki a szerkesztőségben, mert nekik nem vették fel a telefont.