Határozatlan ideig felfüggesztik a Pesti Hírlap napi megjelenését, csak péntekenként fogják osztogatni

Határozatlan ideig felfüggesztik a Pesti Hírlap napi megjelenését, csak péntekenként fogják osztogatni

A Pesti Hírlap kiadója, 2022. április 14-i hatállyal, határozatlan időre felfüggeszti a Pesti Hírlap napi megjelenését - olvasható a Trencséni Dávid hírigazgató által jegyzett csütörtöki közleményben, amit a lap Facebook oldalán tett közzé.

A tájékoztatás szerint

a Pesti Hírlap, tekintettel a drasztikusan emelkedő nyomdai költségekre, elsősorban a papír árának folyamatos emelkedése miatt hetente egyszer, péntekenként jelenik meg.

Így a lap visszatér a pandémia alatt, 2020 nyarán már kipróbált megjelenési formához.

Ezzel párhuzamosan a kiadó fejleszti a Pesti Hírlap digitális megjelenését, valamint új, egyedi tartalmakkal jelentkező webfejlesztés is elindít a pestihirlap.hu oldalon - írták.

Mint megírtuk, tavaly októberben felmondott a Pesti Hírlap főszerkesztője, Pion István, valamint a lapigazgató Trencséni Dávid is. Velük együtt távozott két szerkesztő, Csider István Zoltán és Aradi Péter is. Ennek oka, hogy az ingyenes lap két alkalommal is olyan manipulatív címlappal jelentkezett, mely Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt egyes mondatait kiforgatva igyekezett hangulatot kelteni ellene, illetve egyszer olyan címlappal jelent meg, melyből egyértelműen kiderült, Márki-Zay ellenfelét, a DK-s Dobrev Klárát támogatják az előválasztáson.

Felmondtak a Pesti Hírlap vezetői és szerkesztői a botrányos címlapok miatt

Felmondott a Pesti Hírlap főszerkesztője, Pion István, valamint a lapigazgató Trencséni Dávid is - írja a 24.hu. Velük együtt távozik két szerkesztő, Csider István Zoltán és Aradi Péter is. A lap a múlt héten két alkalommal is olyan manipulatív címlappal jelentkezett, mely Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt egyes mondatait kiforgatva igyekezett hangulatot kelteni ellene, valamint egy alkalommal olyan címlappal jelent meg, melyből egyértelműen kiderült, Márki-Zay ellenfelét, a DK-s Dobrev Klárát támogatják az előválasztáson.

A Pesti Hírlapot kiadó Schwartz & Brit Media egyik tulajdonosa, Milkovics Pál, a másik pedig Shabtai Michaeli, akinek neve a magyar közéletben először a Rogán-féle letelepedési kötvények kapcsán bukkant fel, jó kapcsolatot ápol Rogán Antallal, igaz, azt is állította, befektetésének nincs köze a Rogánhoz fűződő viszonyához.