Nemcsak a kormánypárti politikusok, a fideszes újságírók sem tartják be maszkviselési szabályokat

Nemcsak a kormánypárti politikusok, a fideszes újságírók sem tartják be maszkviselési szabályokat

A ZsúrPubi egyik olvasója küldött fotókat ma délután arról, hogy Képviselői Irodaházban a PestiTV munkatársai, élükön Bohár Dániellel az aulában falatoznak. Mindezt a főbejárattal szemben, a parlamenti őrség embereitől néhány méterre. 

A képek tanúsága szerint a stábot nem zavarta, hogy alig egy nappal ezelőtt pont azért volt kénytelen az Orbán-kormány szigorításokat bevezetni, így többek között számos üzletet bezáratni, hogy lassítsák a járvány terjedését - ennek pedig az egyik alapvető eszköze a helyes maszkhasználat. 

Az pedig csak hab a tortán, hogy kell ahhoz némi önérzet, hogy a szabályok megsértését még csak nem is próbálták titkolni, a nyilvános ebédjüket az őrséghez lehető legközelebb töltötték el. 

Hiszen a tömeges megbetegedést okozó humánjárvány (COVID-19) terjedésének megakadályozása céljából a Képviselői Irodaházban már tavaly bevezetett intézkedésekben (I./3. pont) leszögezik:

"A Hivatal épületeinek a mellékhelyiségeiben, a liftekben, a folyosókon és egyéb nem munkavégzésre szolgáló helyiségekben, közösségi terekben, továbbá az egynél több személy egyidejű, egy helységben történő tartózkodása esetén, valamint a büfék, éttermek használata során – az étel és ital elfogyasztásának időtartamán kívüli időszakban – egészségügyi maszk viselése és a szociális távolságtartás biztosítása kötelező (min. 2 méter)."

Az ZsúrPubi cikke alapján azonban ezeket a szabályokat  megszegték a kormánypárti újságírók. 

Amúgy nemcsak a sajtómunkások, hanem a fideszes országgyűlési képviselők is megfeledkeznek a járvány elleni védekezés legalapvetőbb szabályairól - s csakúgy mint Fenyvesi Zoltán, azt ki is posztolják.