Peszkov szerint a "különleges hadművelet" jelenleg Moszkva céljai elérésének egyetlen eszköze

Peszkov szerint a "különleges hadművelet" jelenleg Moszkva céljai elérésének egyetlen eszköze

Az orosz elnöki szóvivő ez alatt a háború folytatását érti.

Jelenleg a "különleges hadművelet" az egyetlen eszköz Oroszország céljainak elérésére Ukrajnában - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő pénteken újságíróknak.

"Ukrajna ügyében semmi sem változik. A különleges hadművelet folytatódik, mert most ez az egyetlen eszköz az országunk előtt álló célok elérésére"

- fogalmazta meg Peszkov a háború kapcsán Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnöknek arra a felhívására válaszolva, hogy haladéktalanul kössenek tűzszünetet Ukrajnában.

Lukasenka pénteken a néphez és a parlamenthez intézett üzenetében arra szólított fel, hogy állítsák le a harci cselekményeket Ukrajnában, és hirdessenek olyan tűzszünetet, amely egyik felet sem jogosítja fel haditechnika és fegyverek átcsoportosítására. A Vlagyimir Putyinnal szövetséges belorusz államfő a beszédében hangsúlyozta azt is, meg kell oldani a konfliktust, mielőtt tovább romlik a helyzet, egyúttal nukleáris veszélyre figyelmeztetett. A Nyugatot ugyancsak felszólította arra, hogy állítsa le az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat.

Ukrajna el fog pusztulni, ha az orosz hadiipar teljes sebességre kapcsol; Moszkva hasonló fenyegetést fogalmazott meg az elmúlt hetekben - hangoztatta Lukasenka.

(Címlapkép: Ukrán mentőegységek dolgoznak egy orosz rakétatámadásban találatot kapott épület romjainál a kelet-ukrajnai Zaporizzsja megyében 2023. március 31-én. MTI/AP/Andrij Andrijenko)