A volt fideszes alpolgármester focicsapatán kér számon 200 milliót a váci önkormányzat

A volt fideszes alpolgármester focicsapatán kér számon 200 milliót a váci önkormányzat

Elszámolási vitába keveredett Vác önkormányzata a volt fideszes alpolgármester, Pető Tibor vezette sportegyesülettel. A Magyar Narancs azt írja, a klub több mint kétszáz millió forintot kapott sportberuházásokra, amik azonban nem valósultak meg.

A város képviselő-testülete az előző, KDNP-s polgármester, Fördős Attila vezetése idején 180 millió forintot ítélt meg a Váci Futball Club Kft.-nek, a Vác Város Labdarúgó Sport Egyesületnek (Vác VLSE) pedig további 73 milliót két TAO-s pályázat önrészéhez. A kft.-t a klub birtokolja, aminek vezetője Pető Tibor.

Ebből az összegből eredetileg a váci stadion felújítását végezték volna el, és egy, a város volt laktanyájának területére tervezett futballakadémiát akartak létrehozni, a beruházások mégsem készültek el, és az önrésszel sem sikerült megfelelően elszámolniuk.

Az önkormányzat közleménye szerint, az akadémia területén egy kapavágás sem történt, sőt a stadionhoz még mindig hiányzik a harmadosztályú induláshoz szükséges fedett lelátó, eredményjelző, de hiányoznak a mosdók és a külső kerítés is. Az önkormányzat által indított vizsgálattal azt szeretnék elérni, hogy a beruházási munkálatok befejezésre kerüljenek, illetve ellenőrizzék, a több mint kétszáz milliós, részben hitelből finanszírozott önkormányzati önerőt megfelelően, a jogszabállyal összhangban használták-e fel.